loading...

понеделник, 27 октомври 2014 г.

Пловдивчанин поиска от Главния прокурор да касира изборите

Пловдивчанинът Петър Кривенчев поиска от Главния прокурор да касира изборите за 43-то Народно събрание. В своето искане Кривенчев заявава следното:

С насрочените парламентарни избори за втория ден от най-големия ислямски празник Курбан байрам президентът Плевнелиев не само нарушава положената клетва да спазва Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководи от интересите на народа (чл. 96, вр. чл. 76, ал. 2 от КРБ), но в обслужване интересите на политическа партия Граждани за европейско развитие на България (ГЕРБ), чийто член е и в обслужване интересите на политическа партия Движение за права и свободи (ДПС) въведе порочен световен прецедент, в който парламентарни избори се провеждат по време на най-големия религиозен празник на мохамеданите – при това не в ислямска държава а в светска държава с преобладаваща и официално установена Източноправославна религия, което предено от езикът на политическото задкулисие означава, че ислямското и турско-етническо малцинство е в състояние да определя държавната политика в светска държава, която не е Република Турция.

Цялото писмо можете да видите ТУК

1 коментар :

  1. Тава е самата ИСТИНА! Ако не беше така избирателната активност щеше да е под 30 процента а това си е "не състояли се избори"

    ОтговорИзтриване