loading...

сряда, 22 октомври 2014 г.

Вижте бъдещите министри!

Вариант на правителство с участието на Реформаторския блок и Патриотичния фронт публикува днес в. "Галерия".

В него от ГЕРБ са познатите бивши министри и зам.-министри от предходния кабинет на Бойко Борисов Лиляна Павлова, Владислав Горанов, Делян Добрев, Ивайло Московски, Вежди Рашидов и депутатът Димитър Главчев. Меглена Кунева, Божидар Лукарски и Даниел Вълчев ще представляват Реформаторите според варианта на изданието, като за тях са отредени външно министерство, правосъдието и образованието.

 Патриотичният фронт дава Красимир Каракачанов и Поли Карастоянова, които евентуално щели да оглавят съответно военното министерство и туризма. За министър се спряга и настоящият член на служебния кабинет Румен Порожанов, който оглавява финансовото ведомство, както и колегата му от вътрешното министерство - Йордан Бакалов. Най-вероятно здравен министър ще стане именитият доктор от ВМА Крум Кацаров, който първоначално оглави военната болница по времето на предишния кабинет, но после бързо бе сменен от шефа на реанимацията и министър от предходния служебен кабинет Николай Петров. 

Според изданието до две седмици ще има правителство, след като лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който ще е и премиер, си е осигурил мнозинство от над 120 депутати. Сред тях ще е обявената за "техническа грешка" пловдивска учителка Анна Баракова. Хората на Христо Ковачки, които са в рамките на ББЦ, също щели да дадат рамо на управляващите. Има и потенциален шанс за подкрепа от АБВ, твърди изданието. Ако това станело, Георги Първанов щял да получи за свой човек екоминистерството. Все още липсват изявени кандидатури за спорта и за социалното министерство. При условие че в РБ не се разберат и се разцепят, подкрепа за Борисов щели да дадат хората на Кунева и на Лукарски.

1 коментар :

  1. Майко мила! Все отбор юнаци един от друг по-големи хайдуци!

    ОтговорИзтриване