Пропускане към основното съдържание

За да имаме мечтаната България, незабавни действия!

1. Свикване на Велико Народно Събрание, чрез масиран граждански натиск. Известно е, че на статуквото не му изнася.

2. Изработване на изцяло Нова Конституция, с което да се премахне изобщо завинаги ВНС.

3. Смяна на формата на управление от парламентарна на Президентска Република. Увеличаване на президентските правомощия в държавното управление. В неговите ръце ще са съсредоточени, както функциите на държавния глава, така и тези на министър-председателя. Изпълнителната власт ще е съсредоточена в президента, а законодателната - в парламента.

Президентската република създава благоприятни предпоставки за съсредоточаване в ръцете на президента големи пълномощия, което стабилизира държавната власт. Това е крайно необходимо за държави, намиращи се в преход.

4. Парламент само от 120 народни представители, избрани мажоритарно сред кандидатури, излъчвани от обществени обединения и граждански организации, съюзи и съмишленици, партии.

5. Субсидиите на партиите, плащани от данъкоплатците, се преустановяват. Партийните членове да издържат партиите си с членски внос и чрез създаване на финансова независимост и устойчивост.

6. Президент, депутати и държавни висши ръководители да се избират мажоритарно, пряко от народа.

7. Право на глас да имат български граждани, завършили средно образование и с платени данъчни задължения към държавата.

8. Въвеждане на електронно гласуване с биометрични данни.

9. Въвеждане на аналитична система за подредба, контрол и отстраняване на несъвършенствата в целия масив от закони в България чрез кръстосана съпоставка, синхронизиране и осъвременяване на законодателството.

10. Задължителен психотест и тест за интелигентност за всяка една позиция в управлението на държавата.

11. Свикване на референдуми по всеки важен национален въпрос.
12. Въвеждане на електронно правителство и електронен парламент.

13. Преминаване на прокуратурата към изпълнителната власт. С възможност за мигновено отстраняване и черен печат в биографията при нарушения. Черният печат да изпраща нарушителите завинаги в частния сектор.

14. Черният печат е петно в законотворческия и трудовия път, без право на обжалване.

Цвета Кирилова, журналист и председател "Сдружение Азбукари"

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.