Пропускане към основното съдържание

Вижте най-големите губещи от парламентарните избори

Касим Дал губи мястото си на депутат от Реформаторския блок, Румен Петков няма да е народен представител от АБВ в Шумен, бившата министърка на младежта и спорта Мариана Георгиева не влиза като втора от ДПС в Пазарджик.

Тези неприятни за партиите изненади поднесе последното преразпределяне на мандатите вчера, след като бе сметнато къде отиват остатъците по метода Хеър - Ниймайер.
Мястото на професорката по синтаксис Георгиева се завъртя и отиде при БСП в Пазарджик. Тя бе водач и в София, но в трите столични МИР-а, както и в областта ДПС не вкарва депутат. Така бившият областен управител Емил Иванов също остава извън парламента. Освен в софийските райони ДПС не взема мандат само в Перник.

Бившият колега на Георгиева - финансовият министър (тогава от квотата на БСП) Петър Чобанов, обаче влиза като водач в Монтана, след като преразпределението добави място за ДПС там за сметка на 2-и депутат от ГЕРБ.

Също в последния момент за 43-ото НС се класира Деница Гаджева, водач на "Атака" в софийския 23-и МИР, където пък Патриотичният фронт остава с 1 представител. Сигурен е и мандатът на Волен Сидеров като водач във Варна и София. И друга двойка на семейни начала продължава съвместната си работа в парламента - Мая Манолова и Ангел Найденов от БСП. Жената до лидера на ББЦ Николай Бареков обаче - Мария Календерска, не стана депутат нито от София, нито от Благоевград.

Румен Петков еводач на листата на АБВ в Шумен, но няма да влезе в парламента
При ГЕРБ изненадата дойде от Враца - вторият Тотю Младенов се измества от спечелилия 15,28% преференциален вот Красен Кръстев, зам.-шеф на районната здравна каса и общински съветник в Бяла Слатина.



Касим Дал също остава извън парламента
БСП твърдо остава с 39-членна парламентарна група - с депутат повече от ДПС.
Не вкарва обаче дори водачите си в Силистра - Антон Кутев, и в Търговище - Явор Куюмджиев (където "Атака" взе втори мандат), Разград и Кърджали. В Пловдив изпадна Захари Георгиев за сметка на ексректора на УНСС Борислав Борисов от АБВ. Въпреки силната си кампания Весела Лечева, станала от  последна 2-а във Велико Търново, също не става депутат, защото и там червените останаха с един мандат. Другият отиде при "Атака". Скромният "рекорд" на БСП на този вот са трима депутати от една листа - в 23-и софийски МИР.



Жената до лидера на ББЦ Николай Бареков обаче - Мария Календерска, не стана депутат нито от София, нито от Благоевград.
При АБВ превъртането вкарва ген. Михо Михов от Бургас, след като партията остана без мандат в Ямбол. Румен Петков губи мястото в Шумен - мандатът отиде при ГЕРБ. АБВ не успя да вкара и знаковата Николина Чакърдъкова в Благоевград.

Най-изненадани се оказаха вчера от Реформаторския блок заради отпадането на Касим Дал. Във Варна, където той влизаше като 2-и след Радан Кънев, два мандата получи Патриотичният фронт. Иначе РБ записват цели четирима от 23-и МИР в София, но нямат човек в други 14 района. 
Окончателното разпределение ще стане ясно, след като ЦИК приключи повторното въвеждане на данните от секционните протоколи.

Коалиция 8:5:2 се оформя групата на "България без цензура" 
Двама представители ще има ЗНС. Освен лидера Румен Йончев, който напусна Коалиция за България, за да влезе в съюз с партията на Николай Бареков, за депутат от Враца е избран и Явор Хайтов.

Петима депутати ще има близката до бизнесмена Христо Ковачки партия "Лидер". От Стара Загора депутат става Кънчо Филипов, от Кюстендил - Петър Петров, от Русе - Георги Недев, а от Монтана - Чавдар Пейчев. Сред новите депутати ще е и сестрата на Ковачки - Красимира Ковачка, която води листата в София-област.

От квотата на ББЦ в НС влиза бившият депутат от ГЕРБ Светлин Танчев, който е избран от Благоевград. От Бургас пък депутат става екслидерът на НДСВ Стефан Кенов. Ако Бареков остане евродепутат от Варна и Пловдив, където беше водач, влизат Георги Ковачев и Анна Баракова. От Пазарджик ББЦ вкарва Христо Тодоров, а от Пловдив-област бизнесмена Мартин Иванов, прочул се и като бивш приятел на фолкпевицата Анелия. Депутат от 25-и МИР ще е и бившият тв водещ Росен Петров. От Хасково е избран Борислав Иглев.

АБВ без Първанов, но с 2-ма генерали и 2-ма ректори
Лидерът на АБВ Георги Първанов декларира още при създаването на партията си, че няма да се кандидатира за депутат. Очаква се бившият ляв евродепутат Ивайло Калфин да поведе президентския отбор и да оглави първата му група в Народното събрание.
Сред 11-имата членове ще са генералите Михо Михов и Валентин Петров, ректорът на Селскостопанската академия и бивш служебен министър на земеделието Иван Станков, ексректорът на УНСС Борислав Борисов.

Ето всички депутати на АБВ:
Ивайло Калфин, Михо Михов, Иван Иванов, Иван Станков, Кирил Цочев, Росица Янакиева, Борислав Борисов, Иван Славов, Петър Кадиев, Валентин Петров, Мариана Тодорова.

"Атака" свита повече от двойно спрямо предишния си резултат
11-членна група в 43-ото НС е повече от двойно свиване на "Атака" в сравнение с резултата на предишните парламентарни избори (преди разцеплението). Но пък си е успех на фона на прогнозните резултати да остане далеч под прага за влизане в Народното събрание. Последното преразпределение се оказа печелившо за няколко от Сидеровите хора - от Търговище влиза Николай Александров вместо депутат от БСП, от 24-и МИР в София - Явор Нотев вместо човек на АБВ, а в Търново Любомир Владимиров вгорчи мажоритарната победа на Весела Лечева.

Ето пълния списък на "Атака": Волен Сидеров, Илиан Тодоров, Любомир Владимиров, Станислав Станилов, Магдалена Ташева, Иван Димитров, Деница Гаджева, Явор Нотев, Ради Стоянов, Десислав Чуколов, Николай Александров.

Слави Бинев и Ревизоро при Патриотичния фронт

Бившият евродепутат Слави Бинев влиза в българския парламент като депутат от Хасково, след като в началото на годината напусна ГОРД и се присъедини към НФСБ. Като гражданска квота на фронта от Варна влиза Емил Димитров-Ревизоро. Следва го Георги Димов.
Сред 19-имата депутати на Патриотичния фронт по-мощно е представен НФСБ начело с лидера Валери Симеонов. Очаква се той да влезе от Бургас и да освободи първото място в столичния 23-и МИР за Полина Карастоянова. Съпредседателят на НФСБ Валентин Касабов също влиза от Бургас. От гражданската квота на фронта са и двама бивши войводи - екскметът на Пловдив Славчо Атанасов и Борис Ячев. От НФСБ са и Валентин Иванов, Петър Петров, Велизар Енчев, Димитър Байрактаров.

7 са от ВМРО. Лидерът Красимир Каракачанов влиза от Плевен, а на мястото му в 25-и МИР в София ще е оргсекретарят на партията Юлиян Ангелов. Зам.-шефът Ангел Джамбазки остава евродепутат и освобождава място за Султанка Петрова. Атанас Стоянов е шеф на ОС в Сандански, Искрен Веселинов - общинар в Русе, а Красимир Богданов - зам.-кмет на Враца. И зам.-ректорът на ВТУ Милен Михов става депутат.

"24 часа"

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.