Пропускане към основното съдържание

Крият от главния прокурор скандално дело

Мястото на катастрофата
Вечерта на 14 октомври 2008 г. се случва катастрофа, а присъдата по нея и до днес буди сериозни съмнения за изясняването на обективната истина. През въпросната вечер времето е хубаво и нищо не предвещава, че може да се случи нещо фатално. Младият мъж Венцислав Божинов попада в катастрофа, при която на място загива приятелката му Гергана, а той е със счупен на три места таз.

Странните обстоятелства по делото ни накараха да потърсим майката на момчето - Ели Божинова, която разказа пред медията ни за случилото се и настоя да се изясни обективната истина по делото, защото присъдата почива на предположения и не е изяснена фактическата обстановка. "Синът ми се е движил с приятелката си в автомобил "Опел Тигра" в посока Свищов към село Ореш, в тази посока не е имало знак за ограничаване на скоростта. Венцислав е осъден за несъобразена скорост по чл.20, ал.2 изр.2, а като единствен мотив се сочи, че се е движил със скорост НАД разрешената за пътния участък, който мотив е текста на чл.21, ал.2 от ЗДвП."

Ели Божинова допълни: Моят син е бил ударен отзад, от друга кола. Така колата на моя син се оказва в насрещното движение, където е бил ударен от автомобил, който се е движил с 90 километра в час при разрешени 40 километра, защото за колата управлявана от Селяйдин Джевдетов е имало ограничителен знак и това е потвърдено със снимков материал. Насрещно
движещия се автомобил убива момичето, но само за него е имало ограничителен знак, а по делото се пише, че ограничаването на скоростта е било и в двете посоки. Истинският виновник за катастрофата, този който нанася удара отзад остава неизвестен, твърди майката на момчето.
Тя добавя, че друг странен факт, е че обвинението на Венцислав Божинов е повдигнато цели пет месеца и половина след катастрофата.

На 12 май 2012 г. върховният съд осъжда Венцислав Божинов на три години условно с пет години изпитателен срок. Другият подсъдим е Селяйдин Джевдетов. Той е осъден на две години условно с четири години изпитателен срок. Цялата съдебна сага е дело на пет съдебни състава, защото делото е връщано за доразследване. Най-странното е, че „Опел Тигра” НЕ е веществено доказателство по случая, но е върната от съда като веществено доказателство, а същият съд е отказал да я приеме като веществено доказателство през целия процес.

Това дело не стига до знанието на главния прокурор Сотир Цацаров, твърди майката на момчето.

Бившият главен прокурор Борис Велчев вече веднъж е разпоредил възобновяване на разследването, защото не е изяснена обективната истина по това дело и почива изцяло на предположения. По думите на Селяйдин на мястото на катастрофата е имало BMW, твърди Божинова. Тя смята, че процесът е предварително решен, за да има осъден.

В защита на Венцислав Божинов, който е от град Белене е създадена и петиция в интернет. Там е записано следното: Ние, долуподписаните български граждани, като осъзнаваме, че според чл.4 от Конституцията, Република България е правова държава, се управлява според Конституцията и  законите на страната, и гарантира живота, достойнството и правата на личността, създава условия за свободно развитие на човека и на гражданското общество, че Република България участва в изграждането и развитието на Европейския съюз, поради което поставяме нашето искане съгласно чл.45 от Конституцията:

Настояваме Главният прокурор, Сотир Цацаров съгласно чл.126,ал.2 и чл.127 т.5 от Конституцията Р.България да се разпореди за разследване и възобновяване на н.д № 736/2012г., на III н.о. на Върховния касационен съд /ВКС/, във връзка с чл.422, ал.1 т.1 и т.3 ,тъй като касационната инстанция е потвърдила несправедливо Решение №5/2012г. на Великотърновски апелативен съд /ВТАС/ мотивирано без иззето и приобщено веществено доказателство!





Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.