Пропускане към основното съдържание

ГЕРБ е пред разцепление, местна структура скочи срещу Бойко Борисов

ГЕРБ Благоевград, които на изборите постигнаха много високи резултати, изпратиха декларация до националното си ръководство, в която задават въпроси, свързани с разпределението на депутатските мандати. Дали това не е началото на разцеплението на ГЕРБ.

В текста, подкрепен от всички структури на партията в областния център, се казва, че е крайно несправедливо, хора, които в кампанията са реализирали слаби резултати, да станат депутати, заради избираемото им място в листата. Въпросът към националното ръководство е какви са критериите и правилно и принципно ли са определени те. Поводът за декларацията е отличният резултат на ГЕРБ в община Благоевград и малкият брой депутати, които те вкарват в парламента.

Оттук единствен депутат е Даниела Савеклиева, Йордан Андонов отпадна, заради преференциите на санданчанина К. Котев. Логично идва и въпросът в декларацията, ако критерият е постигнат резултат, то Йордан Андонов би трябвало да стане депутат, а К. Котев от Сандански да се оттегли, както направиха други геребери по страната, уважавайки изборния резултат, а не преференциите. Ако пък критерият е постигнати резултати по градове, то би трябвало, заради слабия изборен резултат на ГЕРБ в Гоце Делчев техният депутат Георги Андонов, достойно да се оттегли и да освободи мястото на следващия в листата благоевградчанинът. Йордан Андонов, пише struma.com.

Декларацията е за принципно изясняване на критериите при разпределение на мандатите. Ако ще се позволява преференциите да правят размествания в листите, то на следващите избори малките градове ще останат без депутати. Ще се създаде организация по квартали, за гласуване преференциално и тогава Благоевград, който е с най-много избиратели в областта ще вкара собствени преференциални депутати, а малките градове никога няма да имат представител в парламента. Именно такива са разсъжденията на герберите в подписания документ, изпратен до централното им ръководство и лидера Бойко Борисов. Дали Борисов ще приеме декларацията, като повод за промяна на мандатите и разговори с недотам заслужилите място в парламента ще стане ясно другата седмица.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.