loading...

вторник, 28 октомври 2014 г.

Сестри замесени в скандал с европари

Нов скандал с усвояването на средствата по Програмата за развитие на селските райони е на път да очерни името на страната ни пред Брюксел. Този път замесени са две сестри, които заемат свързани с икономически интереси позиции и имат пълната възможност да печелят от това, пише „Труд”.

Докато Цветомира Савова съветва аграрния министър Васил Грудев, сестра й Гергана предлага консултантски услуги по европрограми на министерството чрез своята фирма. Това ясно се вижда от данни в Търговския регистър.

Консултантската фирма на 29-годишната Гергана е регистрирана през 2012 година и от сайта й се вижда, че предлага услуги за консултации по агропрограми, за създаване на микропредприятия и разнообразяване на земеделски дейности.

Според съветничката на министъра обаче, двете сестри не били в конфликт на интереси. Цветомира Савова твърди, че докато тя е съветник на министъра, не е одобрен нито един договор на сестра й по агропрограми.

От сайта на фирмата на сестра й обаче се вижда, че тя има реализирани поректи в общините Бяла Слатина, Ветрино и Шабла, като при обсъждането ан проекта в Бяла Слатина дори Цветомира Савова е присъствала като представител на фирмата на сестра си.

Няма коментари :

Публикуване на коментар