Пропускане към основното съдържание

Как хората сами променят образователната система (ЧИТАТЕЛСКО ПИСМО)

Медията ни получи едно доста интересно писмо от наша редовна читателка. Тя накратко разказва, как хората със собствени усилия променят недостатъците на образователната система, като сами се захващат да учат децата си.

Ето и цялото писмо:

Аз и моя приятелка започнахме да търсим подходящ път за развитие за децата ни - ученици. Искахме да е нещо, което стимулира едновременно разчупеното мислене, езиковата подготовка, да отключва публицистичния поглед, индивидуалните разсъждения… Установихме, че образователната система и различните й сателитни средства за подготовка не предлагат това. Известно време мислихме и в крайна сметка решихме, че единственият начин да бъдем удовлетворени е да инициираме нещо сами.

Така се роди идеята за литературен клуб, в който езикът, на който децата (от 5 до 7) комуникират е различен от българския. Всеки свободно чете, анализира, изказва мнение. По този начин постепенно се изгражда увереност на участниците в комуникативните им способност и се работи върху премахването на езиковата бариера. Също така се развиват уменията на децата да разсъждават и осмислят прочетеното. Това от своя страна дава свобода в общуването във всичките му форми и обогатява интелектуалния капацитет.

Това, което искаме е максимално много хора да разберат за начина, по който работим и в страната да се създадат и други подобни клубове. Това би променило из основи традиционното ни разбиране за това как трябва да се развиват децата ни.

Инициативата ни в София бързо придобива популярност, има много желаещи, които искат да се включат като водещи на отделните групи ученици, както и много деца, на които подобна форма на общуване допада.

Стелияна Маринова

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.