loading...

понеделник, 20 октомври 2014 г.

ПОТРЕСАВАЩО: Полицай трови кучета със салам, натъпкан с игли

За няколко дена в Благоевград са регистрирани 6 смъртни случая на отровени кучета, само в петък пациентите домашни любимци са 3, съобщава struma.com.

Черната новина е от квартал „Запад”, където за последните три дни са открити отровени и издъхнали 10 кучета. В петък ветеринарят д-р Пелтекова е била извикана спешно от собственици на кучета в квартала, които внезапно се почувствали зле. Едно от кучетата издъхнало в кабинета на д-р Пелтекова, другите две у дома си, до пристигането на помощ .

" В петък вечерта получих повикване за домашни кучета, които се чувстват зле, за съжаление всичките три кучета издъхнаха. Причината е отравяне”, каза д-р Пелтекова.

Репортерска проверка установи, че няколко кучета са умрели и в други лекарски кабинети в Благоевград по същата причина- отравяне. Случаят вдигна на крака институциите и полицията, където бе депозиран сигнал за масовия мор.

Има депозирана официална жалба срещу заподозрения отровител, действащ полицай от ОД на МВР Б. К. Жалбата е подписана от психиатъра д-р Георги Димитров и съседи на заподозрения.

Според хората в квартала отровителят системно малтретирал животни, пред свидетели ритал бременно куче, застрелял куче във входа на един от блоковете пред очите на деца. Сегашните случаи потресоха и ветеринарните лекари със жестокостта си, кучетата били подмамвани с отрова в салам и игли в него.

Няма коментари :

Публикуване на коментар