Пропускане към основното съдържание

Мосю Платини, сеньор Колина, не ви ли е срам???

Нищо ново под слънцето! Едно бедно (на фона на Шампионската лига) отборче от България беше безскрупулно и ритуално обезглавено пред очите на целия свят. В ролята на "килър" този път влезе един брутален шотландски извратеняк, явно създаден на много, ама много пияна глава от баща си някъде в Хайленд...

Да се чуди и мае човек, за какво им е на Реал Мадрид цялата тази олигофрения, която сътвори Томпсън на стадион "Васил Левски". Та Кристиано Роналдо щяха да се класират първи в групата, дори да бяха загубили от Лудогорец. Какво значение има дали ще бъдат с 18 или 15 точки? И нямаше ли т.нар. Галактикос да бъдат по-симпатични на футболния свят, ако не бяха така тотално подкрепяни в Испания и европейските терени от години?

Уважаеми мосю Платини! И вие, сеньор Колина! Защо допускате подобни недоразумения като извратеняка Томсън и неговите помощници да свирят в Шампионската лига? Защо допускате да бъде нарушаван един от основните принципи на УЕФА за "феърплей"? Какъв имидж на играта виждат милиардите фенове по света, когато за пореден път голям отбор е подпрян безскрупулно от реферите срещу по-малък? Къде са ви принципите за равнопоставеност, които обичате да прокламирате? И изобщо, уважаеми господа, не ви ли е срам от това, което сътвори шотландското недоразумение на Националния стадион "Васил Левски" в София?

Що се отнася до Лудогорец, то за представянето на българския шампион вчера може да се постави оценка само с една, единствена дума - БРАВО!!! Миналата седмица прочетох анализ на един от корифеите в спортната журналистика и мой учител Жаклин Михайлов. Той написа преди мача на Герена от българското първенство, че Левски ще има привилегията да играе срещу отбор от Топ 50 в Европа - Лудогорец. Признавам, че тогаво помислих за малко надценена класата на тима от Разград. След снощния мач, обаче мога смело да кажа - българският шампион върви с големи крачки напред и вече е част от елита на континента!

Бързината, агресията, хладнокръвието, техниката и още куп компоненти от модерния футбол, демонстрирани срещу най-силния отбор в света показаха на всички, че в клуба се работи в правилната посока. Та не беше ли красиво да се види как Съни Дяков и Козмин Моци отнемат като по учебник топката от 100-милионния лигльо Кристиано? Или Абел Анисе прави за смях купения за 80 милиона евро Хамес Родригес? А паниката, която всяваше пред Касияс всяко центриране в наказателното поле на Реал? Все неща, които не могат да се купят с пари...

И накрая няколко думи за публиката. Огромната част от феновете на "Васил Левски" не бяха от Лудогорец. Но подкрепяха отбора, така както скоро не се е случвало. Левскари, цесекари, локомотивци, слависти, ботевисти и въобще всички усетиха, че там долу на терена се случва нещо фантастично. И веднага отвърнаха със същото - френетична, мощна, луда, безумна подкрепа за Лудата гора! И чувствата им бяха истински, неподправени...

Беше наистина вълнуващо да се видят толкова много деца, които скандират името на Владо Стоянов при героичните му спасявания или на Козмин Моци при фантастичните шпагати срещу гелосания Роналдо и компания. Всъщност голямата новина от снощния мач, е че българската публика се завърна на стадиона. Става дума за тази нормална част от феновете, която отива на мач по европейски - с цялото семейство и за да се забавлява. Снощи на "Васил Левски" липсваха тези с качулките и изрисуваните татуировки, заради които стадионите ни от дълги години насам са празни. Но те не ни липсват, разбира се! Сега остава следващата крачка - на 10-и трибуните да бъдат същите, обагрени изцяло в три цвята - БЯЛО, ЗЕЛЕНО И ЧЕРВЕНО! Любо Пенев и неговите храбри момчета го заслужават. Направете го!

АВТОР: ДИМИТЪР ГЕОРГИЕВ - ШУСТЕРА 

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.