Пропускане към основното съдържание

Паника в спорта! Божо Манчестъра се напъва за министър

Божидар Лукарски напъва да става спортен министър, мълви клюката покрай точещите се преговори за съставяне на ново правителство.

След като по време на кабинета „Орешарски” ММС беше харизано на политическото недоразумение Мариана Георгиева, втора подобна авантюра ще закопае тотално спортната слава на България. Защото единственото, което може да даде основания на лидера на СДС да претендира да оглави този сектор е прякорът му – Божо Манчестъра!

И въпреки че уж се търгуват програми и идеи, а не позиции, Лукарски все повече напъва да се лансира за министър. Прави го точно както се намърда Госпожа Синтаксис – не търси човек за поста, а пост за себе си. И понеже за СДС, ОДС, ДСБ, Синята коалиция и всичките им производни спортът никога не бил приоритет, си представя, че това е идеална възможност да запише в биографията си, че е бил министър!

Хубавото в случая е, че за ГЕРБ тази сфера никога не била второстепенна и едва ли Бойко Борисов ще си позволи да я пожертва в името на нечии лични амбиции. Както направи СерГЕЙ Станишев, който подари спорта не само на ДПС, а на една професорка по синтаксис, за която просто не остана министерство, но която явно умее да постига своето, свирейки на тънки струни.

Ако все пак Лукарски успее да се намести в министерското кресло, това ще означава край на спорта! Федерациите и клубовете някак преживяха последната година и половина. При Жени Раданова дори поеха глътка разреден въздух. Но нов експеримент на техен гръб едва ли ще успеят да преодолеят. Колкото и да е зле този сектор, той все пак остава един от малкото, който носи някаква радост на България. И не заслужава да бъде прехвърлен от интровертната духовно Мариана Георгиева на зализания перчем на "трикаджията" Божо Манчестъра...

Livesport.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.