loading...

неделя, 12 октомври 2014 г.

Поети-журналисти искат оставката на Катя Зографова заради скандала с Рибния буквар

Клубът на поетите-журналисти „Владимир Башев“ и Сдружение „Журналисти за прозрачно управление“ поискаха оставката на Катя Зографова, и.д. директор на Националния литературен музей, заради скандала с Рибния буквар.

В петък тя съобщи пред медиите, че букварът е изчезнал и обвини за това служител на музея. Спешна проверка на Министерството на културата установи, че Рибният буквар си е в музея, просто е бил преместен.

Поетите-журналисти смятат, че министърът на културата Мартин Иванов трябва да освободи Катя Зографова. „Недопустимо и безотговорно е медиите да бъдат подвеждани и уведомявани преди Министерството на културата и компетентните органи за липсата на уникалното издание“, се казва в декларацията.

Двете организации искат „пълна публичност и прозрачност около организирането, провеждането и провалянето на конкурса за директор на Националния литературен музей в края на мандата на правителството на Пламен Орешарски“.

„Очакваме, че случаят този път няма да остане без последствия и Националният литературен музей най-после ще има компетентно ръководство“, пише още в декларацията.

Няма коментари :

Публикуване на коментар