Пропускане към основното съдържание

Извънредна ситуация: 500 жандармеристи и полицаи обсаждат Ихтиман и Петрич

По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров и вътрешния министър Йордан Бакалов прокуратурата и МВР провеждат специализирана акция в градовете Ихтиман и Петрич. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. С оглед недопускане на ескалация на напрежението са ангажирани над 500 души от специализираните полицейски сили (жандармерия) и служители на областните дирекции на МВР.

До момента са задържани общо 11 души от Ихтиман и Петрич за 24 часа, след което ще се прецени повдигането на обвинения.
Поводът е убийството на 27-годишен мъж в Ихтиман от 6 октомври 2014 г., загинал след сбиване между враждуващи ромски фамилии. В последвалото сбиване са пострадали още трима души, един от които е с опасност за живота.

Образувано е досъдебно производство по чл. 155 от НК (убийство) под наблюдението на Софийска окръжна прокуратура.

На 6 октомври 2014 г. в Петрич се е състояло сбиване между враждуващи ромски фамилии. Днес напрежението е продължило. Имало е стрелба, при която са ранени 12 човека.

Образувано е досъдебно производство по чл. 325 (хулиганство) под наблюдението на Районна прокуратура - Петрич.

Операциите се ръководят от окръжните прокурори на София и Благоевград.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.