loading...

вторник, 21 октомври 2014 г.

УЖАС: Черните джихадисти обявиха официално: България е наша до 2020 г.

Вече било решено, че България и Испания ще са първите страни в Европа, където ще се установи „Черният Харифат на пророка Мохамед”! След постигането на пълна победа в Ирак, фанатичната сунитската групировка „Ислямска държава в Ирак и Леванта» (ИДИЛ) планира да създаде първият ислямски халифат в Европа и вече да се нарича ИД – „Ислямска Държава”, заяви нейният фанатизиран лидер Абу Бакр Ал-Багдади пред иранската агенция Mehr News Agency.

В България действат терористични организации, а според американското разузнаване страната ни е „привлекателна цел за терористите“. В американските доклади се описват и причините, които ни правят „привлекателна цел“ за фанатичните ислямистки групировки. Основната, според американското разузнаване, е „слабото ниво на сигурност“. Практически България, външната граница на Евросъюза е като разграден двор и е цяло чудо, че освен атентата в Бургас, на наша територия не са осъществявани други атентати, предаде „Дунав мост“.

Въпреки това в документа „Визия 2020: България в НАТО и в европейската отбрана“ (по-късно редактиран) България за първи път обяви Русия за „заплаха за националната сигурност“, с нелепия аргумент, че срещу нас се водела „информационна война“, но не се казва нито дума за ставащата все по-авторитарна под хватката на Ердоган съседна Турцияили пък за екстремистките групировки, които оперират на наша територия от години насам.

Тези дни обаче лидера на „Ислямска Държава в Ирак и Леванта“ разкри амбициите на кръвожадната си групировка, че ще създаде „Халифат на пророка Мохамед“ и на Стария Континент. Вече било решено, че България и Испания ще са първите страни в Европа, където ще се установи „Черният Харифат на пророка Мохамед”! След постигането на пълна победа в Ирак, фанатичната сунитската групировка „Ислямска държава в Ирак и Леванта“ (ИДИЛ) планира да създаде първият ислямски халифат в Европа и вече да се нарича ИД – „Ислямска Държава”. Това заяви Багдади пред тв-канала Mehr News Agency.

Според плановете на черните джихадисти, първата страна на Балканите, където ще се развее великото черно знаме, ще е България. Първо, заради отличното й стратегическо положение и второ, поради хилядите последователи и многото мюсюлмани, които чакали само сигнал от своите водачи да се жертват в името на Аллаха. Това, според Багдади, трябва да се случи не по-късно от 2020 г.

Сега не стои въпросът защо ислямистите от ИДИЛ са въоръжени с френски и американски автомати и Ак-47 от военните складове на Ирак, който е окупиран от 2003г. насам. Остава на заден план и фактът, че известно време САЩ, Великобритания, Франция, Катар, Турция и Саудитска Арабия подпомагаха същите тези фанатици, целейки да свалят Башар Асад в Сирия. „Съвпадение“ ли е, че ИДИЛ се появиха на сцената точно в годината, когато САЩ официално ще напуснат Ирак, а същевременно Барак Обама ще използва групировката като оправдание да бомбардира Сирия, заобикаляйки ветото на Конгреса – това сега не ни интерсува. Лидера на тази организация директно заявява намерението си да ислямизира България. Каква е вероятността колоните с американски джипове, натоварени с фанатиците да нахлуят и у нас? Това не е невъзможен сценарий и ние трябва да сме подготвени.

Според някои тревожни данни ИДИЛ вече имат свои „представители“ и у нас.

Например Мендерес Кунгюн, лидера на ислямистката организация Национално Турско Обединение неотдавна заяви в интервю, че в България действат радикални ислямисти, които подпомагаттерористите от „Ислямска държава“. Те поддържали връзки с представители на терористичната организация в Македония, Босна и Херцеговина и Албания и с тяхна помощ изпращали нашенски доброволци в Сирия и Ирак. Ислямистите в България осигурявали и финансова подкрепа за терористичната организация. Според Мендерес Кунгюн българските радикали взимали участие в т.нар. „ислямистки туризъм“.

Експертът по национална сигурност и бивш анализатор в ЦРУ – Алекс Алексиев също разкри тревожни данни. Според неговата информация група от около 60 джихадисти е преминала с коли през Българияот Турция към Косово, без да бъде спирана за проверки. Внушителната група би следвало да се е придвижвала в поне 15 автомобила.
Алексиев каза, че научил за нея от приятели, с които контактувал от години. Те живеели в Прищина, столицата на Косово. Уведомили Алексиев, че там полицията реагирала адекватно и след подаден сигнал за съмнителна група от млади мъже арестувала 40 души. Изпуснати да избягат били 17. Установено било, че в джихадистката група преобладават косоварите. Имало един албанец и един от Босна.

Бившия анализатор в ЦРУ неотдавна изрази мнението, че Турция е основна заплаха за България и членството ни в НАТО не само не гарантира сигурността ни, а дори напротив:

– “ Държавата е отговорна пред нацията, че сме поставени в ситуация, във военно отношение да сме напълно безпомощни. А идеята, че с Турция сме партньори в рамките на НАТО е просто един мит и звучи направо смешно.В момента за нас съществуват заплахи от страна на Турция. Самият Даудоглу го е казал на всеослушание, че са идвали по нашите земи на коне и ако трябва пак ще дойдат. Какво е това, ако не открита заплаха за бившите роби на Османската империя?“,заяви Алексиев неотдавна.

Въпреки пълното пренебрежение от родните медии и политици, които са заети с далеч „по-важни“ дела и теми, американските доклади, изтекли в „Уикилийкс“ свидетелстват, че у нас действат редицатерористични организации, сред които дори и „Ал Кайда“:

(S/NF) Според разузнаването на САЩ и България сред екстремистки групи, които действат във и през България, са ислямистките терористини организации като Ал Кайда, Ансар ал Ислам, Хизбула и чеченските бунтовници. Екстремисти, свързани с Ал Кайда, периодично преминават през България между звената в Западна Европа и Близкия Изток.

Хизбула набира подръжници от българската арабска общност от експатриати, много от които подкрепят организацията финансово с приходи от легални бизнеси, трафик на наркотици, крадени коли и хора. Чеченските екстремистки групи са подкрепяни финансово в България чрез контрабанда и наркотрафик от чеченски организирани престъпни групи, докато светските кюрдски групи като KGK (Кюрдската работническа партия – бившата ПКК) също набират средства в България чрез кражба на превозни средства, наркотици и трафик на оръжия.

e-burgas.com

Няма коментари :

Публикуване на коментар