Пропускане към основното съдържание

Светльо Витков лапна над 1,5 милиона лева и изчезна

Пънкарят в политическата ни опера Светльо Витков се докопа до благата държавна субсидия и изчезна. Рокаджията и водач на „Глас народен" вече седмица е неоткриваем, установи „Всеки ден". Желанието ни да му дадем трибуна, за да коментира успешния за партията му вот, срещна стена от мълчание.

Пиарката му, с която според слуховете освен обща кауза делят и обща спалня - Светла Бриго Аспарухова, се чудеше как да се измъкне суха от мазната ситуация с изпарилия се партиен вожд. Щерката на бившия шеф на разузнаването и офицер от Първо главно управление на ДС прибягна до милиционерските трикове, за да го скрие - „ще звънна до час", „обадете се утре", „има важна среща". Така, докато стана ясно, че Светльо Витков просто го няма.

Живи фенове на „Хиподил" също се питат къде се е покрил рокаджията, който заложи на предизборна кампания тип „Умирай трудно". „Никой не го е виждал, работата стана „Открий ме трудно", подиграват се разочарованите избиратели на „Глас народен".

Проверката на „Всеки ден" показа, че Витков има 1 642 740 причини да се покрие след изборите на 5 октомври. Точно толкова лева ще „усвои" партията му по време на 43-тото НС. Крупната сума се калкулира на база броя събрани гласове, умножени по 11 лева. Според официалните данни на ЦИК „Пляс народен", както иронично кръстиха формацията, е примамила 37 335 българи да отбележат №19 в бюлетината, т.е. 1,137% от участвалите във вота.

Така излиза, че Витков и компания ще захлебват с по 410 685 лева на година. Ако правителството оцелее в пълния си мандат, субсидията за „зетя на Бриго" набъбва до 1 642 740 лева. Един чудесен личен доход! За партия, която на практика не развива никаква дейност.

„Аз не искам да ставам един от всички, които приемат политиката за професия. За мен това не е професия. Това е кауза". Тези думи на Светльо Хиподилски два дни преди изборите станаха повод за гневни коментари във фейсбук от нервните му почитатели.

Младежите напомнят, че в края на миналата година борецът за нов морал в политиката подкара чисто нов мерцедес за 100 бона, вероятно заделени от субсидията на „Глас народен". „Язък, нали щеше да рушим статуквото, а каква стана тя, заприличахме на всички други партии", цъкат гневните фенове на пънкаря политик.

vsekiden.com

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.