Пропускане към основното съдържание

ГЕРБ купува 10-15 депутати

10-15 души от опозицията ще получат от ГЕРБ предложение, на което не могат да устоят. Тези депутати ще бъдат прикрепени към герберите само седмица след като се закълне новото правителство, подобно на схемата, приложена в 41-вото Народно събрание, пише "168 часа", като се позовава на няколко независими източници.

Благодарение на тази формула Бойко Борисов ще управлява спокойно с малцинство. Формирането на коалиция на този етап изглежда труднопостижимо. Няколко неща спъват сключването на споразумение. Това са условието на Радан Кънев Борисов да не е премиер, противоречията вътре в Реформаторския блок за участието им във властта, както и изискването на Патриотичния фронт партията на Касим Дал (от реформаторите) да не участва в коалиционния формат.

"В Реформаторския блок са орел, рак и щука. Имат прекалено много претенции, а и не е ясно с кого трябва да говорим. Дали Радан Кънев изразява и мнението на Меглена Кунева и Божидар Лукарски? Или в пленарната зала техните хора ще се държат като съвсем различни субекти? Много надценяват възможностите си и затова някои от тях може да останат в опозиция", обясни близък до Борисов.

Представител на реформаторския кръг споделя, че човекът на Иван Костов - Радан Кънев, бил изненадан силно от двама свои от ДСБ, за които разбрал, че дават знаци към ГЕРБ за участие в правителството. И двамата били свързани с управлението в София - бившите общински съветници от ДСБ генерал Атанас Атанасов и Вили Лилков. Вторият дори бе зам.-кмет преди време. И двамата разбирали, че поведението на Радан Кънев не е продуктивно, защото реално десните в България са извън властта от 2001 година, когато царят разчисти терена и заигра в центъра. Затова и източникът от реформаторите е категоричен, че Радан Кънев ще остане малцинство след месец и съидейниците му ще подкрепят Борисов. Дори се посочва датата.

5 ноември като начало на живот на новото правителство начело с Генерала на ГЕРБ. Това според звездите бил най-удачният период за успешен старт в изпълнителната власт.

Понеделникът, който идва, ще е денят за преговори на победителя на изборите с БСП, вторник е за ДПС, сряда - за реформаторите, после следват останалите. На "Позитано" още не знаят кой от тях ще преговаря с трите дами на Борисов, които ще са в контактната група - Цецка, Менда и Румяна.

Поне десетина от 39-те червени депутати разчитали, че Германия ще насърчи Бойко Борисов да търси широка коалиция със социалистите и може да се стигне до това. Едно от обясненията да вярват в такава схема е, че Миков никога не е водил лична война с Борисов, на каквато бе тръгнало семейство Станишеви. Новият лидер на БСП и старият на ГЕРБ нямат предистория и могат да преговарят по ясни правила. Червени реалисти са предупредили своите, че правителство трябва да има, иначе се отива на избори, от които не се знае дали социалистите ще успеят да извадят и двадесет депутати.

Затова и в БСП се плашат, че Генерала може да пробва отново формулата от първия си мандат, но с малки корекции. Понеже сега ще има 84 депутати, а не 117, както беше през 2009 г., ще приеме подкрепата на АБВ (11 народни представители) и Патриотичния фронт (19 депутати), но без да сключва споразумение с тях. Така ще се формира група от 114 души, които ще застанат зад правителството.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.