loading...

неделя, 21 септември 2014 г.

Пътищата на ГЕРБ ни носят ракови болести (ВИДЕО)

Хората ги чака рано или късно ракови заболявания и проблеми с опорно- двигателната система на тялото, ако преминат през определени пътни участъци в Централна България.

Точно по времето на управлението на ГЕРБ хиляди тонове инертни материали с радиоактивност 5 пъти над нормата са били изнесени от място, където се е добивал уран. Борисов явно е проспал това в бързината да удря първи копки и реже лентички. Самият той може да е бил облъчен от опасните елементи.

Десетки хиляди тонове радиоактивни инертни материали са били добити и използвани незаконно в строителството. Пътища, сгради и инфраструктура са построени с баластра и чакъл от уранови рудници. Последствията са фатални и трагични. Прокуратурата, естествено е прекратила образуваното разследване за незаконната дейност, с мотива, че липсват достатъчно доказателства за привличане като виновни длъжностни лица за престъпление от общ характер. Установените нарушения на РИОСВ са определени само като административни. За пореден път с това си действие българската прокуратура затвърждава мнението, че се грижи за прикриване, а не за разкриване на престъпността и корупцията, които задушават обществото.

За пръв път БИВОЛЪ ще ви покаже кои са хората установили и алармирали институциите за добива на радиоактивни инертни материали от горския фонд на Държавното лесничейство в Твърдица. Горските стражари Юсеин Шакиров и Георги Дончев разкриват детайлите по тази история. Мъжете разказват, че още преди 4 години са подали сигнал до компетентните институции за използвани радиоактивни инертни материали при изграждането инфраструктурни обекти от национално значение и в ново строителство в Сливен. Резултатът от сигналите на служителите е потулване на скандала.Няма коментари :

Публикуване на коментар