loading...

събота, 20 септември 2014 г.

Бойко в паника за сигурността си, като чуе името на Сретен Йосич и разстоянието между дупето и гащите му се напълва със съдържание

НСО осезаемо увеличи мерките за безопасност, свързани с охраната на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Служителите правят специфични карета от две нива около тялото на бившия премиер и при събития на открито следят сградите, проверяват всеки ъгъл за съмнителни предмети, хора и автомобили.

По същото време сръбският Блиц изнесе информация, че “чистачи” на оправдания по няколко обвинения бос Сретен Йосич вече са в готовност да действат при сигнал от Белград.

001 (4)
На мушката на сръбския наркобос са не само престъпници от Балканите, но политически лидери и бизнесмени. Първи в списъка е лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който се оплака още преди години, че сръбският наркобос го е поръчал. Следващият е Христо Ковачки, коалиционен партньор на Николай Бареков в ББЦ, с когото Йосич имаше скандални бизнес отношения.

В момента Йосич излежава присъдата си по дело за убийство на сръбски полицай. Повече от половината от този срок обаче вече е преполовен и има вероятност адвокатите да пледират за съкращаване на срока и скорошно излизане на институцията Йосич.

До момента се смяташе, че убийството на Иво Пуканич е едно от сигурните неща, за които Сретен Йосич може да бъде обвинен. В крайна сметка прокуратурата в Белград претърпя пълен провал. Не така благосклонни обаче бяха магистратите към останалите обвиняеми по делото за смъртта на черногорския журналист.

Физическият извършител на покушението Желко Милованович получи максималното наказание в размер на 40 години лишаване от свобода. Той е заложил взривното устройство до колата на журналиста и го е активирал от разстояние.
00012
Иво Пуканич беше основател и главен редактор на хърватския седмичник “Национал”. Неговият близък сътрудник Нико Франич също беше убит при атентата.
Предполагаемият “мозък” на атентата Сретен Йосич обаче беше оправдан поради “липса на доказателства”. Известният представител на криминалните среди в Сърбия вече излежава друга присъда от 15 години затвор за участие в убийство.
Третият обвиняем Миленко Кузманович беше осъден на пет години затвор за помагачество на извършителите на убийството, съобщи съдия от белградския съд.
Прокуратурата, която смята да обжалва, твърди, че Йосич е платил най-малко 1.5 милиона евро за убийството след поръчка “от все още неустановен човек”. Иво Пуканич, който беше спорна фигура в Хърватия, поддържаше често тесни връзки с политици, но също и с членове на криминалните среди.

Според обвинителния акт на хърватската прокуратура убийството му е било поръчано, за да се попречи на хърватските медии и тези в региона да пишат за дейността на криминалните групировки на Балканите.

ВАЖНО е да се отбележи и присъствието на Сърджан Адземович, лидер на партия Нова Сърбия, която си финансира от структурите на Йоца Амстердама. Същият държи и чистачите на фигури от подземния свят и политици (б.а човекът с очилата на снимката)


Сърджан Адемович

7plus7.net

* Заглавието е на редакцията

Няма коментари :

Публикуване на коментар