Пропускане към основното съдържание

Вижте приказката в Мармарис! (РЕПОРТАЖ+СНИМКИ)

Турският курорт Мармарис безспорно е едно от местата, в които се заслужава човек да направи лятната си почивка. Луксът и природните богатства, които предлага са наистина невероятни. Не случайно заема в топ-световните курорти. Комплексът се намира, където „Егейско море“ се слива със Средиземно море в азиатската част на южната ни съседка в сърцето на Анадола, която е известна още и като земя на слънцето.

Съчетанието от море и планина е страхотен и това си проличава още по магистрата, която идва от Измир. Стигането с автобус става за около 15 часа. Пътува се с ферибот през Чанаккале, което трае около 20 минути. Минава се през прохода на Дарданелите, след което се минава предимно покрай красивото морско крайбрежие.

Пътят е разнообразен. Освен по равнини се минава през високи планини, където има опасни завои, но в по-голямата част, асфалтът е на изключително високо ниво. Малко са местата, където има дупки и е лош пътя. Още при пристигането, преди комплекса от височината си личи лукса, който очаква всеки турист при престоя си в него. Услугите, които се предлагат са предимно в пет и четири звездни хотели.


Цената, за която може да почива български турист по тези места е около 750 и 800 лева и има туристически агенции, които предлагат сериозни изгодни пакети за почивка в Турция. Парите си заслужават, защото обслужването и вниманието от страна на домакините е на изключително високо ниво.

Още при пристигането българската група се посреща от екскурзоводки на местната фирма „Посейдон“, която работи с България. Водачи ни бяха красивите екскурзоводки Ива, Мария и Ева, които не ни оставиха и за минута и през цялото време се интересуваха от пребиваването ни в курорта. Това което впечатлени е, че е отнасят с туристите като нормални човешки същества, а не клиенти. Още при пристигането започнаха да предлагат различни екскурзии по красиви места, за да може хората да разнообразят почивката си.

Местата са изключително интересни и си заслужава човек да ги види. Едно от най-атрактивните от тях е островът Делян, където се намира древния град Каунас. Отиването става с кораб. Първата гледка, която може да види човек е невероятно красивите и огромни костенурки. От там прехвърлят пътниците на лодки и минават през красивата река, по която пътят с лодките е много интересен да се наблюдава.
След това се финишира с лековита кална баня и плажа, на който водата е райско чиста. Същото важи и за гледката от страхотния пясък. Другите екскурзии, също предлагат интересни места. Едно от най-атрактивните е Дайвинг, където по-смелите туристи могат да се гмуркат и гледат красивото морско дъно и различните морски животни. Другите дестинации, където имат възможност да се посетят, са град Памукале, историческото място Ефес, Джип-Сафари, Турска баня, Турска вечер, Островът на Клеопатра, Риболов, Круиз по Егейско море, Рафтинг, Нощен Живот, до красивия гръцки остров Родос, Датча – Книдос.

Освен тези екскурзии се предлагат и различни екстри, свързани с нощния живот. Има специална улици, която е пълна с различни барове и дискотеки. Стилът на музиката разнообразен и прави впечатление, че младите хора са отишли там с единствената мисъл да се забавляват. Никой не гледа другия на криво или почти не може да се види намръщена физиономия, която иска да ти скочи на бой, както е на някои познати места в България.

Охраната се отнася изключително любезно и внимателно посетителите за разлика от наши водещи и популярни дискотеки, където всеки обича да се прави на „голямата работа“. Освен екскурзии, отдихът през деня, също е доста разнообразен. Човек може да почива или около морските плажове или тези на басейните, които са в хотела.

По магазините, още от далеч, като се забележат туристите, магазините ги канят и се отнасят изключително любезно, особено ако разберат, че са българи. Разликата между нашите курорти е в професионализма на персонала. В южната ни съседка се назначават хора, които разбират от занаята, а не както голяма част са взимани специалисти в различни области, но и не разбиращи от туризма. Така, че една почивка в Турция е разнообразна и безценна.

Автор: Димитър Георгиев Шустера, посетил Мармарис


Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.