loading...

сряда, 17 септември 2014 г.

ДПС агитира на турски език (ВИДЕО)

Предизборна агитация на турски изтече отново от редиците на ДПС. В специално направен клип се агитира на турски за предстоящите избори. Във видеото лидера на партията, Местан, чинно открива паметници на турски личности в България и поднася венци.

С предизборната агитация на турски език е нарушена норма по член 133, алинея 2 от Избирателния кодекс, която гласи, че предизборната кампания се води на български език. ( Чл. 133. (1) (Изм. – ДВ, бр. 17 от 2013 г.) Гражданите, партиите, коалициите от партии, инициативните комитети, кандидатите и застъпниците имат свобода на изразяване и агитация в устна и писмена форма на предизборни събрания, както и чрез доставчиците на медийни услуги.
(2) Предизборната кампания се води на български език.)

Припомняме ви, че това не е първият случай, в който се нарушава закона. Глоба от 2000 лева наложи областният управител на Сливен Марин Кавръков на лидера на ДПС Лютви Местан за агитация на турски език по време на миналогодишната предизборната кампания.

Беше постановена глоба от 3000 лева и за кмета на селото Джемал Чобан, който е глобен с 2000 лева за агитация на турски език и с 1000 лева, защото е използвал безплатно за целите на предизборната кампания на ДПС публичен ресурс.

Агитацията на чужд език е деяние с висока степен на обществена опасност. Местан не е обикновен партиен функционер,а е народен представител и този закон е бил гласуван в негово присъствие. Изглежда обаче въобще не го интересува дали изпълнява противоконституционни актове.

Припомняме ви също, че и друг политически лидер наскоро откри паметник на турски спортист. Бойко Борисов откри паметник на ОСМАНСКИ СПОРТИСТ В СЪРЦЕТО НА БЪЛГАРИЯ! Интересите, на които лидерът на Герб се опитва да угодничи, са всички други, но не и българските. Борисов поднесе венци на новооткритият паметник на Хаджи Филиз Нурулла.
Няма коментари :

Публикуване на коментар