loading...

сряда, 24 септември 2014 г.

Русия трябва да се върне на Балканите

Балканите играят ключова роля в сегашната политическа ситуация на фона на кризата в Източна Украйна. по-принцип САЩ контролират балканските страни - Румъния, България и Гърция. Можем да каже, че тези страни са напълно зависими от САЩ. Псевдо държави като Косово и Македония са направо по откровен диктат на Съединените щати.

Тук искам да подчертая, че САЩ имат и ключова роля в Молдова, която е в близост до Балканите. А за Русия, която е поела ангажимент за мирно разрешаване на кризата, ситуацията е изключително неблагоприятна. В тази ситуация Сърбия има полунезависима позиция, но и в тази страна има брутален натиск от страна на Запада. Има изнудване заради възможността Сърбия да бъде приета или отхвърлена от ЕС. И поетапностраната почва да се подава на този натиск.

Населението на България, Гърция, Сърбия в по-голямата си част е настроено приятелски към Русия. Въпросът обаче е дали е настроен приятелски елита на тези страни. Позицията на тези страни се определя до голяма степен от корумпирания елит. Русия трябва да се върне на балканите. на първо място, като хуманитарна сила. Ние трябва активно да развиваме присъствието си в тези страни и още по-здраво да работим с ръководствата на държавите. "Ако не сте в състояние да отразявате възгледите на своя народ, а само да отразявате възгледите на Вашингтон и Брюксел, то нашите икономически отношения ще бъдат така построени, че да ви покажат, че тази ваша позиция не ни устройва".

Това означава, че Русия трябва да бъде активна в икономическата сфера. Икономическите отношения отношения с тези страни имат влияние върху политическите нагласи. А не обратното. Проектът "Южен поток" е много важен за България и Сърбия. Той е благоприятен за тях. В същото време обаче българските управници не издържат на натиска на САЩ. "Ние ще спрем финансирането" - плаши ЕС. И всичко ще се срине. Ние не обръщахме внимание, че през 2014 г. се създаваха неправителствени организации. Те се нуждаеха от нашето присъствие, защото те действаха от позицията на приятелство и сътрудничество с Русия.

Българската социалистическа партия, която винаги е била на изборите с лозунга за сътрудничество с Русия, сега препоръчва на кандидатите за народни представители да изключат от изборната си кампания, думата "русофил". можете ли да си представите това. Ситуацията е много тревожна.

На територията на балканските страни са разположени американски и натовски военни бази. Хората и лидерите в тези държави трябва да знаят, че при избухване на военни действия, то първият удар ще бъде по тези страни. Балканските страни ще бъдат мишена, защото са на първа линия.

Преди няколко дни се състоя пресконференция на лидера на българското национално движение "Русофили" Николай Малинов. На нея той каза нещо, което не е казвал никой в тази страна през последните 20 години: "Българи и българки! Давате ли си сметка, че при приемането на бази на САЩ на територията на България вие поставяте страната си на първа линия срещу ударите на... братска Русия. Която никога нищо лошо не ни е направила. Но ние се съгласихме на тези бази...

Автор: Генерал-лейтенант Леонид Решетников, riss.ru

Няма коментари :

Публикуване на коментар