Пропускане към основното съдържание

БСП активисти скочиха срещу кадър на Моника Станишева, Десислава Терзиева свързана с бутането на мавзолея на Георги Димитров

Бившият министър на регионалното развитие Десислава Терзиева е кандидат за депутат от 24-ти МИР от листа на БСП- Лява България. Терзиева е на избираемата трета позиция, но БСП активисти са скочили срещу нея поради един доста скандален факт в нейната автобиография.

Терзиева сега претендира, че защитава правата на социалистите, но не са стояли по този начин нещата през 1999 г. Тогава мавзолея на Георги Димитров е бутнат по заповед на тогавашния заместник министър-председател и министър на регионалното развитие и благоустройството Евгени Бакърджиев, който е и "дясната ръка" на премиера Иван Костов. 

По това време Десислава Терзиева е била старши експерт във въпросното министерство и поне публично никой не е разбрал от нея, че е против бутането на символа на социализма в София. По времето на Бакърджиев са и най-големите "сини метли", които отстраняват всички специалисти назначени преди това от БСП. Така Терзиева се оказва административно свързана с министерството, ангажирано с бутането на мавзолея на Георги Димитров и провеждането на операция "синя метла".

След като е била на служба при дясната ръка на Иван Костов, то Терзиева преминава на държавна служба по времето на НДСВ. Това става в кабинета на Николай Василев, когато той е министър на транспорта. Това става през втората половина от управлението на НДСВ, тогава Николай Василев е "понижен" от икономически министър в транспортен. В автобиографията на Терзиева е посочено, че в периода от 2003 до 2005 г. е директор на дирекция „Национална транспортна политика” в Министерството на транспорта и съобщенията. 

Десислава Терзиева запазва своята държавна работа и по време на "Тройната коалиция". Тогава Терзиева е  директор на дирекция „Европейска координация и международно сътрудничество” в Министерството на държавната администрация и административната реформа, което се ръководи от Николай Василев. Именно тогава е забелязана от Моника Станишева, която я вкарва в средите на БСП. Моника спуска Терзиева в "червените" редици, но днес броени дни преди изборите много от редовите членове на БСП недоволстват от нейното рисъствие на челно място в листата в 24-ти МИР.

Скандални разкрития за вече бившата министърка на регионалното развитие и благоустройството Десислава Терзиева бяха изкарани по време на нейния мандат от агенция PIK. Оказва се, че докато Европа спира средствата по Оперативна програма „Регионално развитие”, министър Десислава Терзиева се e глезила с екзотично пътуване. Проверка на „ПИК” е установила, че министър Терзиева е отлетяла за Сингапур на 31 май тази година. Разбира се за по-голямо удобство, строителната министърка е настанена във ВИП салона на една от най-престижните авиокомпании.

Докато пътувала към Сингапур на грамадните кожени кресла, които предлага първа класа, Терзиева решила да похапне нещичко. Тя обаче не си избрала храна от менюто на простосмъртните пасажери, а наблегнала на скъпи и изискани блюда, които се сервират в бизнес класата.

Всъщност през пролетта на тази година Десислава Терзиева не е отпътувала за Сингапур, за да посети правителствено мероприятие, а просто се разходила до световен форум, на който били засегнати въпросите за водата и водните ресурси. За капак на всичко разноските на Десислава Терзиева не са били заплатени от домакините на форума, а от пари от ведомството, което представлява, тоест пътуването й тежи върху държавната хазна. Направена проверка сочи, че най-евтините билети до приказен Сингапур са на цена от 650 евро и то, при условие че бъдат закупени доста по-рано от датата на полета и са в икономична класа. Сами разбирате, че строителната министърка далеч не е закупила такъв билет.
Местата в бизнес класа излизат с около 30 процента по-скъпо. Очевидно този факт не е притеснил

Десислава Терзиева, пише pik.bg. Какво от това, че парите за магистрала „Хемус” са замразени, какво от това, че Европа ни спира кранчето за милиони евро, какво от това, че магистрала „Тракия” все още не е готова!

Сега Десислава Терзиева е №3 в листата на БСП в 24-ти МИР, явно благодарение на вярната си служба към Моника Станишева.

Николай Георгиев

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.