Пропускане към основното съдържание

"Борисов е използвал поста си, за да прикрие криминалните си деяния"

Национален шериф с тъмно минало и силно его - така американската дипломация описва българския бъдещ премиер Бойко Борисов в секретна грама, изтекла през “Уикилийкс”. Документът предизвика бурни реакции в София.

През май 2006 година американският посланик у нас Джон Байърли изпраща секретен доклад, посветен на потенциалния бъдещ лидер на България. Тогава Бойко Борисов е все още само кмет на София и неформален лидер на ГЕРБ.

В глава, озаглавена “Мръсотията” посланикът разказва за миналото на Бойко Борисов – обвинения за връзки с Лукойл, Младен Михалев- Маджо и Румен Николов- Пашата.

Смята се, че Борисов е използвал поста си като глава на българските правоохранителни органи, за да прикрие криминалните си деяния, пише Байърли.

Той подчертава, че Бойко Борисов демонстрира проамерикански позиции, но в същото време посещава често и руското посолство.

“Егото на Борисов може да е най-силния ни лост за влияние върху него – той жадува за международно внимание и особено цени одобрението на САЩ”, казва посланикът и прави заключение: “Ние трябва да продължаваме да го бутаме в правилната посока, но никога не трябва да забравяме с кого си имаме работа”

Когато изтичат тези документи, тогава вече като премиер – Борисов отказа да коментира доклада на “Уикиилйкс” с аргумента, че разпространяват данни от жълтата преса.

“Не ги чета, досега не знам да са казали нещо хубаво за някой от европейските лидери, те публикуват и това, което е публикувано в жълтите вестници. Години наред сме доказали във всяка една от темите, които са засегнати, безапелационната ни борба”, заявява премиерът.

От американското посолство в София също реагират след изнасянето на грамата. “Съединените щати и България имат отлични отношения. Важно е да се има предвид, че дипломатическите телеграми често са предварителни и непълни и не трябва да се разглеждат като официални позиции на американската външна политика”, се казва в изявление на посолството.

Така изглеждат нещата за човека, който върви и се тупа в гърдите, какви награди има от едва ли не всички секретни служби по света… Това е човекът, на който наистина голяма част от обезверените и отчаяни българи отново ще поверят съдбата на България…

alarmanews.com

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.