loading...

неделя, 28 септември 2014 г.

Калина Крумова учреди сдружение "Евромайки" (СНИМКИ)

Детска глъч, усмивки и амбиция поставиха началото на сдружение " Евромайки". Неправителствената организация проведе учредителното си събрание и даде заявки да обедини силните, дейни и отговорни българки. Каузата жени да помагат на жени във всяка житейска насока е основната мисия на " Евромайки" - в социален , здравен, културен, образователен аспект.
Залагаме на диалог с институции, медии, бизнес.Зад създаването на сдружението стои необходимостта от обединение на българките без политическа обвързаност, но с хъс, воля за прогрес и желание за промяна.

"Сега ще видите какво могат жените!", приветства дамите актрисата Ернестина Шинова. Тя ще ръководи сектор " Култура" в организацията и бе избрана за нейн заместник- председател.

Управителният съвет на " Евромайки" включва девет представителки на различни професии, региони на страната и възрасти.Всички учредителки и бъдещи членове пристъпват ентусиазирано към мисията за женска солидарност, равенство и европейски ценности на българска почва.
Действаме на принципа на партньорство, не на конкуренция. Протягаме ръка, вместо да размахваме юмрук.

"Радостта от направеното добро дело, удовлетворението от добре свършената работа, са най-голямата награда за всяка една от нас в този процес. Колкото и дълъг, и труден да е той.", заяви председателката на сдружението Калина Крумова.

С приближаването на най-празничните месеци в годината център на вниманието ще бъдат българските традиции и ценности, както и лишените от семейна грижа българи.

Калина коментира  твърденията на представители на ПП ББЦ, че името на сдружението ни е вече „запазено“ като търговска марка.

"Преди всичко, нашата организация е ЮРИДИЧЕСКО ЛИЦЕ С НЕСТОПАНСКА ЦЕЛ В ОБЩЕСТВЕНА ПОЛЗА. Колегите от ПП ББЦ НЕ са регистрирали ТЪРГОВСКА МАРКА, а са подалия искане за регистрация на такава – това лесно може да се провери на сайта на Патентното ведомство.

Както е видно от наименованието й, заявената от ПП ББЦ марка е търговска – за извършване на търговска дейност, а нашето сдружение има нестопанска цел. В тази връзка, заслужава внимание факта, че политическият проект явно планира да осъществява търговска дейност под това наименование – иначе няма смисъл да се запазва не име на сдружение, а търговска марка.

Никъде в действащото българско законодателство не се забранява регистрацията на сдружение с наименование, за което е подадена заявка за запазване на търговска марка – нито в Закона за марките и географските означения, нито в Закона за юридическите лица с нестопанска цел. Ние сме запазили наименованието „Евромайки“ за сдружението в „Информационно обслужване“ АД и имаме удостоверение за това – ако името вече беше запазено, щеше да ни бъде отказано да го запазим.

Това са правните аргументи, останалото са политически спекулации, които не заслужават коментар – в крайна сметка компетентните органи ще решат евентуалните спорове между страните.

Няма коментари :

Публикуване на коментар