Пропускане към основното съдържание

Простотията и селенията в българския футбол нямат край! (ВИДЕО)

Простотията в българския футбол няма край. Този път в жертва се превърна младият пловдивски рефер Апостол Иванов, който ръководи мача от първенството на Югоизточната "В" група между Розова долина Казанлък и Загорец Нова Загора - 2:1.

Той бе блъскан по безобразен начин от играчите на гостуващия отбор, които показаха селенията си и какво представляват като хора. Любопитното е да се отбележи, че в състава на гостите се подвизават бившият футболист на ЦСКА Коста Янев и Мирослав Миндев, който е играл в Сливен и други елитни български отбори.

Това не може да продължава, защото все пак, това е третия ешелон, който се предава от телевизията. Едва ли от Канал 3 са вложили толкова много пари, за да излъчват безобразията по терените. Тези случаи няма да спрат, докато най-после не се вземат адекватни мерки. Най-напред ръководителите и треньорите на отборите трябва погрижат за възпитанието на тези играчи, защото не им отива на годините, на които са. Доказателството за безобразнато им държане може да видите на видеото, което ще ви пуснем отново. Кога най-после тези футболисти ще разберат, че живеем в 21-ви век и постъпката ще им бъде видяна от много хора, благодарение на сайта Kazanlak.com, който разпространи кадрите.

Освен от футболната общественост, това се гледа и от деца, които им поддражават. Българският футболен съюз, също трябва да обърне внимание на този случай, за да не се повтори отново. Освен да има справедливо наказание за виновниците, се налага да бъде обърнато специално внимание и на охраната по стадионите. Частните гардове в Казанлък са се справили успешно със задачите си, но на повечето места, сигурността е на трагично ниво. Не един и два са инцидентите с реферите в по-малките градове или села, заради липсата на адекватна охрана. На много от местата, е наложително да присъстват служители на полицията, защото възрастните дядовци, които са най-честото явление не могат да се справят, което означава, че на много места, арбитрите рискуват сериозно здравето си.

За да не се повтори случаят на някой друг мач по долните дивизии, което не е изключено трябва да се вземат адекватни мерки. Първите мерки, които трябва да се вземат е, в по-възловите двубои, където се се рискови, да се охраняват от полицията. Защото когато 10 човека с по-дебели вратове нападат съдиите, чичкото не може да се справи сам. Да не припомняме случаи от предишните години, когато не един или двама арбитри са пребивани по различните стадиони.

Изводът от последния случай с пловдивчанина Апостол Иванов е, че Българският футболен съюз не трябва да загърбва този инцидент, а да му обърне сериозно внимание, както и на организацията на двубоите в по-долните дивизии. Нека централата да обърне внимание на областните и зоналните съвети, защото прикриват, не един или два случаи, в които са пострадали млади рефери. Освен това очакваме от зоналния съвет да наложи адекватни наказание на виновните футболисти от инцидента в Казанлък.

Автор, Димитър Георгиев - Шустера

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.