Пропускане към основното съдържание

"Девици на небето и сексуален джихад на Земята''

Името на терористичната организация "Ислямска държава" завинаги ще бъде свързвано с убийствата на жени, с изнасилвания и отвличания на момичета, които по-късно попадат на пазарите за роби, където биват продавани като животни - тези думи са на Хузан Махмуд, говорителка на Организацията за свобода на жените в Ирак.

"Те влизат в домовете на семейства с момичета и заграбват децата. След това ги омъжват насила за джихадисти. Наричат го "бракосъчетание", но в действителност става дума за сексуално посегателство срещу деца", разказва Хузан Махмуд.

Не хора, а варвари

В интервю за германската обществена телевизия АРД правозащитничката обяснява, че сексуалното насилие играе централна роля в пропагандата на ислямистите. "Ислямска държава" обещава на бойците си по 72 девици на небето и "сексуален джихад" на Земята. В прав текст това означава, че на всеки боец се полагат жени, които да задоволяват сексуалните му фантазии.

По подобен начин описва нещата и Халех Ешфандиара, ръководителка на отдела за Близкия изток във вашингтонския център "Уилсън". В края на август американката от ирански произход привлече вниманието с публикация на страниците на "Уолстрийт джърнъл". В статията си тя описва зверствата, извършвани от джихадистите, и критикува западните медии, че не обръщат достатъчно внимание на бруталните посегателства срещу жени. Бойците от "Ислямска държава" са не хора, а варвари, твърди Ешфандиара и казва, че светът просто не може да си представи какво преживяват жените, имали нещастието да се окажат лице в лице с джихадист.

При това за тези престъпления има безброй доказателства, посочва Ешфандиара. Ето само един пример: отвлечена в Сирия жена е била върната на съпруга ѝ срещу откуп от 30 хиляди долара - огромна сума за тамошните стандарти. След освобождаването ѝ жената разказала, че е била изнасилвана стотици пъти. "Повтарям: стотици пъти! И е излишно да уточнявам, че сега жената е бременна", казва Ешфандиара.

"На оръжие!"
Като реакция на сексуалните престъпления, извършвани от бойците на "Ислямска държава", все повече жени от района на Северен Ирак се включват във военните обучения на кюрдските сили Пешмерга. Според различни източници, само в Северен Ирак отвлечените жени и деца от малцинствената група на язидите са няколко хиляди.

Женски отряд на кюрдските сили Пешмерга

В лагер край иракския град Сюлеймания, на около 180 километра южно от Ербил, млади жени изучават "изкуството" на войната - показват им как се разглобява оръжие, как се борави с ръчни гранати и т.н. Кюрдските сили Пешмерга вече си имат чисто женски бойни отряди. Фаиза Факих е командир на един такъв отряд: "Нападенията срещу жени в Северен Ирак промениха изцяло живота на тамошните кюрдки. Сега много от тях идват при нас, за да се научат как да се бранят", споделя Факих.

След като завършат обучението си, повечето жени-бойци отиват на фронта, който в момента преминава югозападно от Ербил, казва отговорничката за обученията полковник Нахида Рашид: "Нашите жени не се страхуват от "Ислямска държава". Те са бойци на кюрдските сили Пешмерга, обучени са да боряват с всякакво оръжие и са твърдо решени да се хвърлят в битката срещу джихадистите", казва Рашид.

www.dw.de

Коментари

Популярни публикации от този блог

Фабрика в Холандия 3D ОТПЕЧАТВА 500 тона пържоли на месец

Фабрика в Холандия 3D отпечатва 500 тона пържоли на месец. Компанията Redefine Meat ще доставя немски ресторанти с отпечатани филета.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

В центъра на София задържат децата с автомати

В центъра на София полицаи задържат групи младежи, които са се събрали, за да се защитят от мигрантите. Част от тях са непълнолетни деца.

РАЗКРИТИЕ: Столична община тайно е подменила жълтите павета

От Столична община тайно са подменили традиционните жълти павета, като вече са поставени бетонни само оцветени в златист цвят, научи BGPravda. Така е премахната културна ценност за цяла София.