loading...

вторник, 16 септември 2014 г.

Проверят Борисов за политическа агитация пред деца

Държавната агенция за закрила на детето е започнала проверка срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по повод негово изказване пред деца от Трето основно училище "Д. Талев" в Благоевград.

Преди седмица експремиерът откри нов физкултурен салон в школото, за чието построяване правителството на Борисов отпусна над 700 хил. лв.

"Така като ви гледам, искам да ви кажа, че вие ще връщате парите и кредитите с лихвите на Орешарски. И като си идете в къщи, кажете на бабите и дядовците си, че това което ги лъжат, че за Великден и Коледа ще им дадат по някой лев, вие ще ги платите с лихвите, които харчат в момента", каза лидерът на ГЕРБ пред учениците.

Заради тези негови думи, на сайта на Агенцията е постъпило писмо от родител. В него бащата се възмущава, че пред децата Борисов е правил своеобразна политическа агитация, което било нарушение на Закона за закрила на детето.

"Действително имаме такъв сигнал, не е анонимен. Бащата си е написал името, оставил е координати за връзка и ще започнем проверка", каза пресаташето на ДАЗД Люба Спириева. Събрани са медийните публикации по повод посещението на Бойко Борисов, както и са изслушани звуковите записи на речта му. След края на порверката, ще оповестим резултатите, допълни Спириева.

Няма коментари :

Публикуване на коментар