Пропускане към основното съдържание

Проверят Борисов за политическа агитация пред деца

Държавната агенция за закрила на детето е започнала проверка срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по повод негово изказване пред деца от Трето основно училище "Д. Талев" в Благоевград.

Преди седмица експремиерът откри нов физкултурен салон в школото, за чието построяване правителството на Борисов отпусна над 700 хил. лв.

"Така като ви гледам, искам да ви кажа, че вие ще връщате парите и кредитите с лихвите на Орешарски. И като си идете в къщи, кажете на бабите и дядовците си, че това което ги лъжат, че за Великден и Коледа ще им дадат по някой лев, вие ще ги платите с лихвите, които харчат в момента", каза лидерът на ГЕРБ пред учениците.

Заради тези негови думи, на сайта на Агенцията е постъпило писмо от родител. В него бащата се възмущава, че пред децата Борисов е правил своеобразна политическа агитация, което било нарушение на Закона за закрила на детето.

"Действително имаме такъв сигнал, не е анонимен. Бащата си е написал името, оставил е координати за връзка и ще започнем проверка", каза пресаташето на ДАЗД Люба Спириева. Събрани са медийните публикации по повод посещението на Бойко Борисов, както и са изслушани звуковите записи на речта му. След края на порверката, ще оповестим резултатите, допълни Спириева.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Скандален чат на новия военен министър

Какво пише във Фейсбук номинирания за нов военен министър - Христо Гаджев.

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.