loading...

вторник, 19 август 2014 г.

Стига политически PR на гърба на хората!

Крайно време е политическите партии и техните лидери да престанат да си правят евтин и елементарен PR на гърба на народа.
Не може да казваш, че си направил нещо с парите на партията, а да забравяш, че тези суми идват от държавната субсидия, а тя пък пристига директно от джоба на нас данъкоплатците.

Коч за здравето на Бойко Борисов заколи кметът от ГЕРБ на с. Велишане Севим Сали. Повод за благодарността са 25 000 лв. от субсидията на ГЕРБ, дадени за нов водопровод.

Именно тази партийна субсидия обаче идва от нас данъкоплатците, а това показва, че водопровода е изграден благодарение на парите от хората, а не от личните дарения на партията на Борисов.

Тази партийна субсидия, която се дава на партии преминали 1% на парламентарни избори, а тази практика доведе до повече извращения, отколкото да подпомага организации с народна любов. Почнаха да се създават партии с единствената цел да минат заветната граница и в продължение на четири години да взимат народна пара. Такъв бе и проектът "Глас народен" на Светльо Витков, който след като взе държавната субсидия изчезна от политическата сцена.

Ето защо е удачно да има субсидия само за големите партии, които попадат в Народното събрание и представляват народа. Разбира се нейният размер трябва да е доста по-малък от сегашните 11 лева годишно на всеки глас.

Имайте предвид, че тези 11 лева се дават и на служебно разпределените гласове, които са били пуснати за партии, които не попадат в парламента. Това е още една причина за намаляване на партийната субсидия!

Нека се разреши търговската дейност за партиите, а не лежерно да чакат на народната пара!!! В крайна сметка капитализмът трябва да бъде валиден и за партиите, а не само за обикновените хора.

Николай Георгиев

Няма коментари :

Публикуване на коментар