Пропускане към основното съдържание

Левски показа, че го може!

Отборът на Левски постигна измъчена, но заслужена победа над Ботев Пловдив с 2:1. Успехът бе първи за Георги Иванов при повторното му завръщане на треньорския пост на „сините“. Веднага някои футболни „капацитети“ поставиха успеха на левскарите под съмнение, само защото няколко букмейкърски къщи били спрели залозите на живо на срещата малко след нейното начало.

Естествено, винаги ще има хора, които да се съмняват във всеки един мач от родната „А“ група, но едва ли, ако снощният мач бе „уреден“, всичко щеше да се реши 30 секунди преди края на добавеното време на второто полувреме, при това с едно балонно центриране на Прохазка, което като нищо можеше да се озове в другия край на терена.

Да, голът на Ботев падна след комичен опит на Стефан Велев да изчисти топката. Мишо Иванов можеше да реагира далеч по - добре при удара на Гаджев за изравнителния гол на „сините“, но това го има във футбола.

Футболистите на двата отбора изиграха един здрав мач, сбориха се помежду си и направиха интересен сблъсък, който за съжаление се проведе пред празните трибуни на стадион „Георги Аспарухов“. Безспорно, „сините“ си заслужиха трите точки. Левски изигра много добър мач в спортно технически план. Футболистите имаха ясна идея точно какво правят на терена.

Не „блъскаха и кюскаха“ топката напред, а я бяха свалили на земята. Опитваха да разиграват с повече пасове, да търсят празните пространства и играеха с мисъл. Добре работеха и двата фланга на „сините“, като по крилата те създадоха куп проблеми на Ботев. Важно е да се отбележи, че Георги Иванов бе сменил тактиката, като бе излязъл с 4-4-2 с ромб в средата на терена, което определено подейства положително в играта на футболистите. Те показаха сравнително стойностен футбол и създадоха много на брой голови положения, но им липсваше точност в завършващата фаза.

Най-накрая Владимир Гаджев загатна за качеставата, които притежава. Капитанът на Левски изигра най-силния си мач от началото на първенството и заслужено бе избран за играч на петия кръг в „А“ група. Силен мач направи Пламен Крумов, който бе много деен по десния фланг на „синята“ атака. Луис Педро, който отбеляза победното попадение, изигра противоречиво първо полувреме, но през второто бе най-добрия играч на Левски. Холандецът буквално развинти играчите на Ботев отляво. Включването на Роман Прохазка бе точен ход от страна на Георги Иванов. Халфът изигра ключова роля за победното попадение на „сините“. Той първо открадна топката от Филип Филипов, а след това я сложи на главата на Луис Педро. Въпреки че често е оплюван за изявите си, безспорен факт е, че словакът има дейно участие в 6 от спечелените 7 точки на Левски.

Гонзо бе обещал, че ще дава шанс на юношите, а ето, че след като го направи те не го разочароваха. Александър Любенов изигра първия си мач като титуляр в първия отбор на Левски и се представи на добро ниво. Вярно, че футболистите на Ботев не създадоха кой знае колко опасности пред юношеския национал, но си личеше, че стражът играе със самочувствие. Трябва да се отбележи, че младокът няма вина за допуснатия гол. Мики Орачев стартира на мястото на контузения Веселин Минев отляво на защитата. Юношата на Левски се представи на много високо ниво, често се включваше в атаките на „сините“ и показа много добро взаимодействие с Луис Педро. През второто полувреме той обаче се поумори и бе заменен от Антон Огнянов. Георги Иванов трябва да поглежда и по-често към Радослав Цонев, чийто качества са безспорни.

С представянето си, Левски даде нови надежди за добро представяне на своите фенове. Въпреки че победа дойде трудно, играта на Левски бе на не лошо ниво, но Георги Иванов и футболистите имат още много работа, за да може Вековният клуб да успее да излезе от кризата, в която е изпаднал от няколко години насам.

Виктор Вутов, Livesport.bg

* Платена публикация

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.