Пропускане към основното съдържание

Служебният министър на правосъдието и вицепремиер с отнети адвокатски права (ДОКУМЕНТ)

Новоизбраният министър на правосъдието Христо Любомиров Иванов, който по право ще ръководи заседанията на Висшия съдебен съвет и заяви амбициите си да реформира съдебната власт, е лишен от правото да упражнява адвокатската професия, а преди това е наказван десет пъти с порицание и парични глоби.
Това твърди сайтът "Любословие.бг", позовавайки се на официална информация от регистрите на българската адвокатура, които са публично достъпни в интернет.

Проверка показва, че лице с името Христо Любомиров Иванов е вписано в регистъра през 2002 г. като адвокат. В кратката биография на служебния министър, публикувана в сайта на президентството, също пише, че Иванов е вписан като адвокат през 2002 г. В "Държавен вестник" пък са публикувани трите имена на министъра, а именно Христо Любомиров Иванов. Трите имена и годината на вписването му като адвокат съвпадат напълно, а вероятността да има друг Христо Любомиров Иванов, регистриран същата година, клони към нула.

От справката става ясно, че той е наказан с порицание през 2009 г., а след това в продължение на четири години са му налагани всички наказания, предвидени в чл. 133, ал. 1 от Закона за адвокатурата за случаите на дисциплинарно нарушение от страна на адвокат, а именно - лишаване от право да бъде избиран в органите на адвокатската колегия и различни по размер парични глоби.

От 28 март 2014 г. до 28 септември 2014 г., тоест и в момента, министърът на правосъдието Христо Иванов е лишен от правото да упражнява адвокатската си професия.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.