Пропускане към основното съдържание

Да разчупим стереотипа за хомосексуалистите

Миналата седмица едно скандално предложение в парламента от още по-скандалната партия "Атака" и един спор между мен и колеги ме накараха да се върна към вечната тема - защо подкрепям хомосексуалистите.
В началото на този си коментар уточнявам моята хетеросексуална ориентация и държа да спомена, че това, че ме привличат хора от противоположния пол не ме прави тесногръда. Напротив! Уважавам различните от мен и не ги определям като "болни", "луди" и/или "извратени" само защото нямаме един и същи сексуален вкус.

Не по същия начин стоят нещата с повечето българи обаче. Стереотипите продължават да са толкова дълбоко впити в психологията на сънародниците ни, че те явно мислят себе си за божествени, способни да определят какво е нормално и какво не, какво е срещу природата и какво не. Явно българите и основно българските мъже се раждат с медицинско образование, защото повечето от тях са достатъчно компетентни да кажат кое е болест и кое не.

Драги мъже, фактът, че вие сте уникално добър футболист например, но не знаете кой е Атанас Далчев не ви прави мачо. Точно обратното - излагате се. По същия начин фактът, че не виждате по-далеч от носа си не ви дава правото да се биете в гърдите. Според вашата логика да си хомосексуалист е ненормално и трябва да бъдеш ограничаван, но да си алкохолик, който вечер изпива едно шише гроздова и пребиват жена си е супер.

Това ме кара да се върна и на другия обществен дебат за "милото дете, което няма да има нормална среда, ако го отглеждат хомосексуалисти". По-интересното в случая е, че то няма да има такава, ако го отглеждат специално двойка мъже. Вие, уважаеми, знаете ли колко от "нормалните семейства" в България предоставят благоприятна и здрава семейна среда на детето си. Естествено, че не, защото това не е важно. 68% от българските семейства подкрепят боя като средство за възпитание, над 15% от тях тормозят децата си. Това показват данни на НЦИОМ от национално представително проучване. Тези теми обаче никой не ги засяга, защото да биеш детето си явно е нормално. Според “Алианс за защита срещу домашното насилие” през 2013 жертвите на домашно насилие са били над 1900 и тенденцията е тази статистика да става все по-заплашителна.

Дойде ред да спомена и най-смешно трагичните стереотипи изградени на гърба на хомосексуалистите.

1. Гей-парадът. Всяка година едно и също: "Защо ми натрапват хомосексуалността си", "Ако детето ми ги види какво да му обяснявам", "Не искам да гледам танците им" и още, и още.
Мили хора, гей-парадът не е, за да се натрапва една или друга сексуалност. Той е, за да се извоюва правото на хората за свободно съществуване, което вие толкова упорито отказвате да им дадете. Ако излезете извън кутията си поне за момент ще разберете, че не само вие, богопомазани, имате право да сключвате брак, с човека, когото обичате, да осиновите дете или да имате нормална връзка. След като има толкова много деца по домовете и всички знаем какво се случва с бъдещето на по-голямата част от тях какъв е проблемът това дете да има обичащите се и обгрижващи го родители, били те и от един пол.

Ако пък детето ви види този "парад на ненормалността" знае ли човек... може да се окаже малко по неограничено от вас и да разбере, че има и различни хора. Не се притеснявайте за него - хомосексуалността не е заразна.

2. Хомосексуалността не е заразна, нито е болест.
Никой не може да ви зарази, нито се предава по наследство. Официално признато е, че влечението към същия пол не е психично разстройство на десетата ревизия на Международната класификация на болестите (МКБ-10) с решение на четиридесет и третата генерална асамблея на Световната здравна организация (СЗО) на 17 май 1990 г.
Пред вестник „Труд” българският антрополог Йордан Йорданов заявява:

"Човек се ражда гей и не може да се промени.
„При развитието на човешкия зародиш между шестата и деветата седмица, тоест когато ембрионът е няколко милиметра, в зависимост от нивото на тестостерона в кръвта на майката, се определя сексуалната ориентация на бъдещия човек - дали ще е хетеро, хомосексуален, дали ще е травестит и т.н.. Абсолютно излишно е да бъде насилван този, който е роден хомосексуалист да става хетеросексуален, защото е невъзможно. Тези хора не трябва да бъдат мъчени. Така ги е създала природата. Дори Фройд се е опитвал да лекува хомосексуализма на един 35 годишен граф, но не е успял.”

Интересно ми е след като вече уточнихме този невероятния факт как бихте реагирали, ако отрочето ви се окаже с различна от вашата ориентация - как ще го "лекувате" или просто ще се отречете от него. Признавам, това би било истински мъжка постъпка.

3. Това е престъпление срещу природата
Научнопопулярното списание LiveScience публикува статия, че 450 вида гръбначни животни е констатиран хомосексуализъм както сред мъжките, така и сред женските индивиди. Сред тях са макаци, бизони, сиви китове, моржове, антилопи, жирафи, делфини и лебеди.

4. "Щом разрешаваме на хомосексуалните да демонстрират любовта си, защо да не разрешим и на педофилите?"

Също любим мой довод само че при педофилията един от участниците в половия акт е непълнолетен и не осъзнава свойството и значението на постъпките си. При хомосексуализма и двамата участници знаят, че ги привлича партньор от същия пол.

След тези четири основни точки ви припомням чл. 21 от Хартата на основните права на Европейския съюз – “Забранена е всяка форма на дискриминация, основана по-специално на пол, раса, цвят на кожата, етнически или социален произход, генетични характеристики, език, религия или убеждения, политически или други мнения, принадлежност към национално малцинство, имотно състояние, рождение, увреждане, възраст или сексуална ориентация.”

Нали сте европейци, нали искате и България да бъде приемана като "нормална" страна членка на ЕС, ами тогава започнете да спазвате правата на другите. Всички сте чували предполагам, че за да получиш, трябва и да дадеш - вие какво давате освен тесногръдие?!
Искам да завърша със списък на някои от най-известните хомосексуалисти, които видиш ли въпреки "болестта си" са дали повече на света, отколкото вие някога ще дадете.


1. Джовани Версаче - известен италиански моден дизайнер

2. Сър Джеймс Матю Бари - авторът на световноизвестна детска книжка Питър Пан

3. Лорънс Арабски - британски офицер, прочут с участието си в Арабското въстание от 1916-1918 година

4. Аристотел - древногръцки философ, един от най-големите гении на Античността и е наричан "Баща на науката". Ученик на Платон и учител на Александър Македонски

5. Сър Иън Маккелън - британски театрален и филмов актьор. Носител на наградите „Лорънс Оливие“,„Тони“,„Златен глобус“, „Златна мечка“, „Сатурн“, Награда на „Гилдията на киноактьорите“ и „Европейска филмова награда“, два пъти е номиниран за „Оскар“, три пъти е номиниран за „БАФТА“ и пет пъти номиниран за „Еми“.

6. Педро Алмодовар - филмов режисьор, сценарист и продуцент и, без съмнение, най-популярният представител на съвременното испанско кино. За работата си е награждаван с много от най-престижните международни филмови отличия, вкл. Оскар, Златен глобус, Сезар, Златната палма.

7. Александър III Македонски - цар (базилевс) на Древна Македония, един от най-успешните пълководци в историята.

8. Платон - древногръцки философ и математик.

9. Сър Елтън Джон - британски певец, пианист и композитор, продал над 450 млн. албума и над 200 млн. сингъла по цял свят, което го прави един от най-успешните изпълнители на всички времена.

10. Леонардо да Винчи - знаменит италиански архитект, изобретател, инженер, скулптор и художник от епохата на Ренесанса.

11. Микеланджело ди Лудовико Буонароти Симони - италиански ренесансов скулптор, художник, поет и архитект, представител на Флорентинската школа. Смятан е за един от тримата титани на Ренесансовото изкуство заедно с Леонардо да Винчи и Рафаело.

12. Оскар Уайлд - ирландски и британски драматург, писател и поет. Един от най-успешните драматурзи на късновикторианска Англия, както и една от най-големите знаменитости на своето време.

13. Рики Мартин - пуерторикански певец, продал около 55 милиона албума и има 21 хита, които са били в първата десетка на най-популярните музикални класации.

14. Нийл Патрик Харис - американски актьор, певец, илюзионист, продуцент и режисьор.

15. Фреди Меркюри - британски рок-музикант, един от основните композитори на рок-групата "Queen".

* Платена публикация

Коментари

  1. Какво стана с този сайт бре? Беше си нормален, но вече и той се бъгна съвсем. Първо на Боко улизахте гъзо, сега и педали станахте! Това вече не се търпи. От време на време влизах тук да видя какво се пише, ама явно тук авторите му съвсем се побъркаха.

    ОтговорИзтриване
  2. От ръководството: Не смятаме, че хора, които нямат смелост да застанат с името си и се подписват като "Анонимен" могат да определят кое е нормално и кое не. Това, че статията не Ви харесва не Ви дава правото да правите каквито и да е заключения за авторите ни.

    Благодаря Ви!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А вие, как се подписвате, г-н (г-жа) ръководство? И как сте се подписали и Вие г-н, г-жа Анонимен?

      Изтриване
  3. От ръководството: Ние не си позволяваме да обиждаме, когото и да било, а след като Вие не си правите труда да се представите, не мислим и ние да го правим.
    Приятен ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ние, защото сме свободни хора, си правим каквото си искаме :)
      Приятен ден!

      Изтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.