Пропускане към основното съдържание

ШОКИРАЩО: Разкрития за служебното правителство

Поставянето на пълен анонимник за министър на икономиката се превръща в запазена марка на президента. Експерт на Жан Виденов пък ще се грижи за финансите.

Колко от вас ще кажат без затруднение името на последния служебен министър на икономиката? Едва ли повече от 10%. Не, че е толкова важно да си знаеш министрите, още повече, когато тя управляват два месеца. Но все пак икономиката, енергетиката и туризма са отрасли, които могат да „произведат“ доста известни имена. Номинирането на пълен анонимник за министър на икономиката вече се превръща в управленски подход на президента Плевнелиев, защото той си го позволява за втори път.
А това, че е управленски подход поставя вече доста въпроси. Като например.
1.      Как точно се очаква от човек, който няма и грам професионален опит в енергетика, който (предполага се) едва ли има наблюдение над тромавите механизми и зависимости в сектора да се справи с натрупаните дисбаланси?
 
2.      Целенасочено ли е търсен специалист „страничен за системата“? Последният път, когато чухме това обяснение в ДАНС се настани експерта Делян Пеевски.
3.      Не разчита ли президента, че поставяйки човек, който не разбира, решенията в сектора ще се взимат от други – такива, които имат представа и интереси в бранша, но не искат да се показват на светло.
 
И ако още се чудите за кого става дума - Васил Щонов е името на президентския фаворит за министър. Но вие така или иначе няма да го запомните. Маркетинговия директор на компанията за доставка на телекомуникационни услуги blizoo ще управлява енергетика, икономиката и туризма.
А в словото си представянето на кабинета Плевнелиев на няколко пъти акцентира върху тежката ситуация в икономиката ни и за това, че трябва пълна ревизия на енергийния сектор. Ревизия, която ще прави маркетингов директор? На телеком? Плевнелиев, моля Ви, малко по-сериозно.
 
Държавният глава обаче постигна пълна успеваемост в смайването на публиката и с втората си ключова за икономиката номинация – на финансовия министър. Там се настанява Румен Порожанов.  Известен с  това, че е съветник в Министерския съвет при управлението на Жан Виденов. 
 
Следва сериозна кариера във всевъзможни държавни структури. От Надзорния съвет на Булгартабак до изпълнителен директор на фонд Земеделие при Бойко Борисов.
Справка на „Капитал“ в търговския регистър показва, че съпругата му Веска Порожанова има участие в  "Частни инвестиционни проекти". Дружеството е обявено в ликвидация. В него съдружник е Иван Стойчев, който притежава рекламния холдинг „Нота Бене груп“ ЕООД. Според публикации в медиите компанията е движила рекламата на „Булгартабак“, като договорът е сключен, докато Румен Порожанов е председател на борда на директорите на „Булгартабак“).
 
Оказва се, че освен непознато, името на Порожанов е и доста омазано със скандални връзки. А уж всичко щеше да бъде чисто и открито. Нали така, другарю президент? 
 
Изночник: www.miroivanov.com 
* Заглавието е на редакцията

Коментари

  1. 22:26 - Rumen PРУМЕН ПОРОЖАНОВ БЕШЕ ШЕФ НА КАНЦЕЛАРИЯТА НА СИМЕОН ДЯНКОВ, КОЙТО ГО СЛОЖИ ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА ... ЕВРОСУБСИДИИТЕ
    Автор: zaw12929 Категория: Политика
    Прочетен: 4 Коментари: 0 Гласове:
    1

    Последна промяна: 22:28



    27.08.2013 22:34 - РУМЕН ПОРОЖАНОВ Е ПОДАЛ ОСТАВКА, А СЛЕДВА И ДА БЪДЕ АРЕСТУВАН, ЗАРАДИ ОГРАБВАНЕТО НА СЕЛСКИТЕ СУБСИДИИ
    Автор: zaw12929 Категория: Политика
    Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    Днес ( 27. 08. 2013 ) директорът на Държавен фонд "Земеделие" (dfz.bg) Румен Порожанов е подал оставка, съобщи БНР. От земеделското министерство са потвърдили за оставката, която е втора за деня.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.