Пропускане към основното съдържание

Правосъдният министър счупи тъпомера, рискува да иде в затвора

Вчера следобед е освободен главният секретар на Министерството на правосъдието Тодор Керанов, пише БГНЕС.

Освобождаването на Керанов стана само няколко часа след като стана ясно, че в регистрите на министерството не са публикувани годишните доклади на Фондацията на служебния министър Христо Иванов през последните три години.

Интересното е, че Керанов бе назначен на поста главен секретар на МП от предишния служебен министър Драгомир Йорданов, а не е кадър на Орешарски.

Междувременно агенция Хаштаг-BG разкри, че късно следобед Иванов е привикал директорката на Публичния регистър на юридическите лица с нестопанска цел в обществена полза.

Самозабравилият се властник я е заплашил с уволнение и разправа, ако не впише със задна дата отчетите на фондацията му. Той твърдял, че си бил пращал отчетите, но те не били вписани в регистъра.

Хаштаг-BG подчертава, че това е абсолютно невярно, защото всеки, който прави справки в регистъра, знае, че отчетите на стотиците организации, които подлежат на вписване в него, се публикуват в регистъра своевременно. Както всяка година срокът за подаване на отчетите изтича на 31 май и броени дни след това те могат да се видят от всеки пред интернет сайта на министерството. Публикувани са в срок и отчетите за 2013 г., които трябваше да бъдат депозирани до 31 май тази година. Интересно как така от цялото множество НПО само отчетите на фондацията на министър Иванов не са били вписвани! И то не за една, не за две, а за цели три години назад! Очевидно версията на Иванов издиша, а поведението му още от първите часове в министерството придобива белези на административен произвол и безогледно преследване на лични интереси.

Новият правосъден министър очевидно с право е с прекратени адвокатски права, след като заради 2 месеца мандат, рискува да иде в затвора. Идеята да притиска чиновниците да подправят регистъра на НПО, за да прикрият нарушенията с фондацията му, е безумна от правна гледна точка. Извършва се престъпление, лесно доказуемо по документи, което ще се стовари на главата му, веднага след като изпадне от властта. Такова нещо човек, дето е прочел първия учебник по право, никога не би направил...

Източник: komentari.com


* Заглавието е на редакцията

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.