loading...

събота, 23 август 2014 г.

ПОТРЕСАВАЩО: Таен разговор между протестърите и Близнашки

Служебният премиер Георги Близнашки покани в кабинета си в Министерския съвет представители на “Протестна мрежа”. Разговорите бяха обаче при закрити врата, а срещата определена като работна, а не официална.

Нито правителството, нито организацията обяви за какво са разговаряли Близнашки и представителите на “Протестна мрежа”. Ден по-рано от организацията обявиха, че ще говорят с премиера да осигури публичност и прозрачност. “Протестна мрежа” бе отправила предварително и питане до него дали протестиращи срещу предното правителство хора са били обект на разработка от МВР и ДАНС.

Преди “Протестна мрежа” на среща с Близнашки беше партия “Зелените”. Те са поискали от служебния премиер да ревизира решенията на предното правителство за седми блок на АЕЦ “Козлодуй” и скизоната в Банско.

“Само за две седмици стана ясно, че назначеното от президента правителство не е служебно. Това е партийно или по-скоро коалиционно правителство, съставено от представители на “Протестна мрежа”, Реформаторския блок и ГЕРБ.” Това заяви пък по-рано говорителят на БСП Атанас Мерджанов.

“Нелепо е да бъдем обвинявани, че кадруваме в сегашното правителство”, контрира Ивайло Московски от ГЕРБ. “Това, че около ГЕРБ винаги е имало качествени и добри експерти, не е наша вина. Да си гледат вътрешнопартийните проблеми и да не се занимават с другите”, допълни той. Според Московски най-малко те имали право да говорят по темата, “защото в изминалата една година бяхме свидетели на върха на цинизма по отношение на няколко кадрови назначения”.

Няма коментари :

Публикуване на коментар