loading...

сряда, 27 август 2014 г.

Тайният план на ГЕРБ в седем точки

Ето какъв може би е планът в 7 точки (базиран на реално изказани намерения на реални хора, от които съвсем скоро ще зависи нещата да се случат точно както те обещават - и на малко здрава логика въз основа на тези намерения).

1. На 5 октомври ГЕРБ печели изборите и сам или с партньори съставя правителство. Правителството веднага вдига цената на тока до нивата, които бяха намислили още преди година и половина (заявките за това вече се реят из въздуха, включително и от служебния министър на икономиката), но понеже още е топло, хората пускат новината покрай ушите си.

2. Ноември. Правителството тегли 4.5 милиарда заем (обявен като намерение тия дни от ББ), с част от който оправят доколкото могат КТБ, защото там има много пари на техни хора, останалото насочват за източване по познатите строителни схеми.

3. Декември. Хората си мислят за предстоящите най-светли празници в най-тъмните дни, а не за сметките за тока, които ги чакат след това, и все още вярват, че милиардите ще се отразят по някакъв позитивен начин и на тяхното положение.

4. Нова година - нови сметки. Надеждата постепенно се замества от отчаяние, естествено, това се отнася само за милионите, които си нямат милиони в депозити и други активи.

5. Януари. Студ и мрак. Правителството тегли и следващите 1.5 милиарда заем, уж за да закрепи държавата (също заявени от Бойко преди дни), но естествено, прави с тях каквото и с предишните - т.е. "канализира" ги през своите хора, така че да им осигури бели пари за предстоящите черни дни.

6. Февруари. След поредните сметки за тока в далеч по-студената от
миналата година хората отново са на улицата и отново не знаят какво точно искат (и това ще се установи веднага след като постигнат онова, заради което са излезли).

7. Март. Оставка, постигната с камъни. Държавата отново е с няколко милиарда по-затънала в дългове след поредното управление на Бойко Борисов, а той самият обещава как следващия път, когато управлява, ще бъде още по-хубаво.

Публикуваме коментар на Стефан Янков от Фейсбук.*
*Заглавието е на редакцията

Няма коментари :

Публикуване на коментар