loading...

петък, 22 август 2014 г.

Арестуваха човек на Бойко за подкуп

Втори пореден кмет на Куклен е обвинен в корупция. Костадин Павлов е спипан с 1200 лева рушвет. Павлов е член на ГЕРБ, партията, която отново е в пълна бойна готовност да управлява.

Стефан Апостолов, председател на общинския съвет в града заяви пред Livenews, че едва днес е научил за случая и не може да даде подробности.

Костадин Павлов временно заема длъжността кмет, като предшественикът му също бе отстранен от поста си заради съмнения в корупция.

Вижте цялото съобщение на прокуратурата:

По наблюдавано в Окръжна прокуратура – Пловдив досъдебно производство, разследвано от ТД „НС” – гр. Пловдив, бяха повдигнати обвинения на изпълняващия длъжността кмет на община Куклен за извършено престъпление, във връзка с провеждана от общината обществена поръчка за доставка на хранителни продукти на ОДЗ – гр. Куклен и „Домашен патронаж” – гр. Куклен.

Изпълняващият длъжността кмет е обвинен в това, че на 10.06.2014 г. е приел от Надежда Минчева дар, който не му се следва – парична сума в размер на 1 200 лв., за да упражни влияние при вземане на решение от длъжностно лице – член на комисията за провеждане на обществената поръчка, във връзка със службата му.

Така посоченото престъпление е с правна квалификация по чл. 304б, ал.1 от НК, като най-тежкото предвидено от закона наказание за извършването му е лишаване от свобода до 6 години.

Разследването е в активна фаза.

Обвиняемият е задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, в рамките на които ще се прецени необходимостта от внасяне на искане в съда за вземане спрямо него на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража”, както и основанията да бъде поискано отстраняването му от длъжност.

Няма коментари :

Публикуване на коментар