loading...

вторник, 19 август 2014 г.

Скандално изказване на Първанов подпали социалните мрежи!

Георги Първанов отказва да е редови депутат, защото не отивало на човек, който преди това е бил президент. Макар да не признава директно, Георги Първанов е недоволен от размера на пожизнената си заплата като бивш държавен глава.

"Има закон, който ми е осигурил някакъв доход там", каза Първанов в последното си интервю по Би Ти Ви. "Някаквият" доход е около 3000 лева на месец. Изказването му предизвика взрив на недоволство в социалните мрежи. Стотици коментират с възмущение как е възможно Първанов да се оплаква, че прибира хиляди левове, при положение, че мнозина наши сънародници нямат пари за хляб.

Според действащия у нас закон за бившите държавни глави те получават до края на живота си 60% от заплатата си на действащ президент. А след думите на Първанов социалните мрежи гръмнаха, че киселата усмивка на екс президента показвала, че явно и доживотна заплата не му стига.

Говоренето от Първанов за възнаграждението на държавния глава дойде като част от темата с какво ще си вади хляба, след акто смята, че като бивш президент не трябва да е вече депутат, и затова не е в листите на партията си АБВ.

"Президентът си остава президент за цял живот" отсече Първанов и подчерта, че не отива на държавен глава да е депутат, което обаче не означавало да не се занимава с политика. Но пък ако се наложело, можело да се върне към науката и дори да преподава.

PIK.bg

3 коментара :

  1. Колкото и да го ненавиждам,все пак той е бил начело на държавата,както и жабата и коня.

    ОтговорИзтриване
  2. DA NE ZABRAVQME 4E IMA MNOGO FABRIKI OT KOITO VADI OGROMNI PRIXODI

    ОтговорИзтриване