Пропускане към основното съдържание

БСП се превръща в БКП

БСП се връща към корените си. Тоест превръща се отново в добре познатата Българска комунистическа партия! Това са изводите, които би направил независимият наблюдател на процесите в Столетницата при подготовката за изборите на 5 октомври. Явно новият председател Михаил Миков има концепция да върне партията там, където е била в миналото – крайно лявото политическо пространство. Това става ясно при поглед към листите на „червените“.

В тях Мишето (по Бойко Борисов) слага на килограм стари кадри, закърмени с комунистическата идея. Възмутен от това остана дори многоуважаваният от нас Кирил Добрев, който се отказа да участва. „Решението ми е лично, взел съм го още когато видях лицата, с които ще „печелим” тези избори. Минчо Минчев – марксиста и Коце Чакъров от Обединените комунисти”. Тези са ни коалиционни партньори“, заяви иронично една от водещите фигури в БСП. Като допълни, че не може да приеме „новите лица“ в Столетницата да бъдат Димитър Дъбов и Георги Божинов.
Давате ли си сметка докъде е стигнал разколът на „Позитано“ щом емблематичен за партията човек като Добрев демонстративно се отказва да се бори за депутат в следващия парламент? И по-точно докъде е стигнал алкохолният делириум на председателя, за да заложи в тази тежка ситуация на ортодоксални комунисти и вехти лица? Затова по-добре е Миков направо да предложи преименуване на партията и от БСП тя отново да си стане БКП. За да стане ясно на всички, че новата власт на „Позитано“ се е заела да запълни крайнолявата ниша в политическото пространство...В тази ситуация вече нищо в БСП не би ни учудило. Току виж при следващото си напиване Мишето вземе решение за възстановяване на партизанските отряди и започването на битка с „класовия враг“.

Вероятно ще запитате какво се случва със стотиците хиляди честни и почтени леви избиратели в България? Кой ще защитава техните интереси? На кого да се опрат след болезненото разочарование от БСП? Отговорът е ясен от няколко месеца. Разбира се, че тяхното място е в АБВ. Набиращата скорост формация на президента Георги Първанов ясно показа, че за разлика от „гумените глави“ на „Позитано“ има ясна платформа и точно формулирани идеи за развитието на държавата. За разлика от БСП, където продължават да се карат кой да води листите и да си осигури четиригодишен комфорт в парламента, от АБВ вече предлагат конкретни стъпки за излизане от жестоката политическа и икономическа криза.

За това, че новата формация действително е носител на свеж полъх в лявото пространство говори и фактът, че в листите по места попаднаха изключително силни и успели личности. Може ли изобщо да става сравнение с тези на БСП, след като в АБВ залагат на уважавани и с авторитет хора, за сметка на марксистите-ленинисти при Миков. И точно затова очакванията са Ивайло Калфин, Румен Петков и компания да получат почти толкова депутатски места, колкото и Столетницата. Нещо, което вече на няколко пъти прогнозира „гуруто“ на политическия анализ у нас Осман Октай.

А на „Позитано“ могат да продължат да си живеят в своя собствен свят и да мислят, че в историята нищо не се променя. Наздраве, другарю Миков!

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.