loading...

понеделник, 25 август 2014 г.

Министърът-протестър Христо Иванов в нов скандал!

Адвокатът с отнети права и правосъден министър Христо Иванов се забърка в пореден скандал, алармираха служители във ведомството.

В края на работния ден в петък видният активист на "Протестна мрежа" е уволнил високопоставен чиновник от Министерството на правосъдието, който отговаря за проверките на частните съдебни изпълнители. Стотици сигнали на граждани срещу дейността на ЧСИ-та били разгледани от уволнения държавен служител. Неговата работа засегнала интереси за милиони левове.

За първи път от години работата на ЧСИ-та била подложена на строг контрол, за нарушения били отнети права на частни съдебни изпълнители, което е прецедент. Действията на Христо Иванов се очаква да срещнат яростна съпротива и да доведат до протести заради намеренията на Министерството на правосъдието да прекрати и проверките на частните съдебни изпълнители.

Министърът-протестър имал намерения да отмени и приетата преди месец наредба, с която се затяга контрола върху дейността на частните съдебни изпълнители. Още при приемането на наредбата от предишното правителство от Камарата на частните съдебни изпълнители обявиха, че ще лобират за нейната отмяна.

Постановлението бе прието по настояване на граждански организации, които сигнализираха за стотици злоупотре от страна на ЧСИ-та. То премахваше една от най-масовите такси на гилдията на частните съдебни изпълнители. Става дума за процента от сумата, която длъжникът плаща на съдебния изпълнител дори и при доброволно погасяване на дълга.

PIK.bg

Няма коментари :

Публикуване на коментар