Пропускане към основното съдържание

Министърът-протестър Христо Иванов в нов скандал!

Адвокатът с отнети права и правосъден министър Христо Иванов се забърка в пореден скандал, алармираха служители във ведомството.

В края на работния ден в петък видният активист на "Протестна мрежа" е уволнил високопоставен чиновник от Министерството на правосъдието, който отговаря за проверките на частните съдебни изпълнители. Стотици сигнали на граждани срещу дейността на ЧСИ-та били разгледани от уволнения държавен служител. Неговата работа засегнала интереси за милиони левове.

За първи път от години работата на ЧСИ-та била подложена на строг контрол, за нарушения били отнети права на частни съдебни изпълнители, което е прецедент. Действията на Христо Иванов се очаква да срещнат яростна съпротива и да доведат до протести заради намеренията на Министерството на правосъдието да прекрати и проверките на частните съдебни изпълнители.

Министърът-протестър имал намерения да отмени и приетата преди месец наредба, с която се затяга контрола върху дейността на частните съдебни изпълнители. Още при приемането на наредбата от предишното правителство от Камарата на частните съдебни изпълнители обявиха, че ще лобират за нейната отмяна.

Постановлението бе прието по настояване на граждански организации, които сигнализираха за стотици злоупотре от страна на ЧСИ-та. То премахваше една от най-масовите такси на гилдията на частните съдебни изпълнители. Става дума за процента от сумата, която длъжникът плаща на съдебния изпълнител дори и при доброволно погасяване на дълга.

PIK.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Фабрика в Холандия 3D ОТПЕЧАТВА 500 тона пържоли на месец

Фабрика в Холандия 3D отпечатва 500 тона пържоли на месец. Компанията Redefine Meat ще доставя немски ресторанти с отпечатани филета.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

ИЗВЪНРЕДНО: Дадоха Денков на главния прокурор за държавна измяна

Новосформираният кръг „Първо България“ дава на прокуратурата премиера Николай Денков по подозрение в държавна измяна.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

В центъра на София задържат децата с автомати

В центъра на София полицаи задържат групи младежи, които са се събрали, за да се защитят от мигрантите. Част от тях са непълнолетни деца.