Пропускане към основното съдържание

Защо ГЕРБ си заслужи втория мандат

България отново е изправена пред съдбоносен избор. Така както е било през 681-а, 1878-а, 1944-а, 1989-а, през мразовития януари на 1997-а....Само след 6-7 месеца народът трябва да каже иска ли страната да продължи напред или трябва да се върне в блатото. Там, където всички са равни в мизерията си и се опитват да натиснат надолу другия. И където бяхме доведени и накиснати от всички правителства, управлявали страната ни след 1990 година.

Преди 4 години един човек и една политическа партия се нагърбиха с тежкия кръст и поведоха България в правилната посока. Нова, модерна инфраструктура, детски градини и училища, спортни зали и площадки, десетки хиляди спечелени и успешно реализирани европейски проекти за милиарди. Финансова стабилност и икономически показатели сред най-добрите в Европейския съюз, изключително благоприятна данъчна среда за чуждите инвеститори, огромен удар по престъпността...Това са само част от постиженията, с които Бойко и ГЕРБ могат с основание да се гордеят. И постижения, които се виждат реално из цяла България.

Бойко удари по масата и с множество закони и нормативни актове спря далавери за милиарди, които съсипваха и без това нестабилната ни икономика. Той "затвори" кранчето за източване на хазната чрез ДДС, изхвърли тарикатите по митниците, накара голяма част от бизнесмените да излязат "на светло" и да плащат данъци. Далеч в миналото останаха гнусните престъпления с отвличания за пари, защото виновниците за това постепенно си намират заслуженото. Въобще Бойко се доказа през годините като принципен и прагматичен политик, който се съобразява САМО и ЕДИНСТВЕНО с интересите на държавата и народа. А не на шепата политически мафиоти, които бяха свикнали да манипулират всяко правителство, което дойде на власт.

Бойко и екипът му успяха да изведат бюджета "на плюс", въпреки жестоката криза, обхванала Европейския съюз и най-вече съседна Гърция. Та това да има излишък през 2012-а е несравнимо постижение с това да има излишък през 2007-а или 2008 година, с което толкова се гордееше предишното правителство. Всички помним, че тогава парите буквално "валяха отвсякъде", а цените на имотите растяха с всяка изминала минута...

И логично, типично по нашенски, Бойко Борисов е принуден да търпи всекидневни критики, гнусни интриги или просто инсинуации. Той е упрекван от пропаднали политици и пишман специалисти за всичко - за лошото време, слабата реколта, земетресенията, наводненията, кризата в спорта и т.н. и т.н.

А в същото време БЪЛГАРСКИЯТ премиер е приет радушно от всички световни политически лидери. Като че ли бързо забравихме как митичният Силвио Берлускони му дойде на крак, за да засвидетелства своето приятелство и подкрепа. Нима не е факт огромната радост, която демонстрира "желязната лейди" на Европа Ангела Меркел при всяка тяхна среща? А какво ще кажете за мъжествената, държавническа политика на Бойко, който отстоя докрай интересите на РОДИНАТА в преговорите с Русия за условията по "Южен поток". И дори всемогъщият Путин и неговото отроче "Газпром" наведоха глави и стиснаха ръката му, за да приключат сделката.

Последният пример не се нуждае от коментар. Лично Барак Обама го каза: България е лидер на Балканите! Няма Сърбия, няма Гърция, няма Румъния....Е, как виждате американският президент да излезе и да каже същото, ако до него вместо Бойко седи някой от сорта на Станишев, Доган, Костов...Или Кунева (снаха на знатния комунистически род Пръмови), например.

Най-ценното в политиката на ГЕРБ като че ли е това, че всеки обикновен човек от отделните градове може да се възползва лично от новите придобивки. Искате примери? Ами ето:

През лятото на 2009 година пътят от София до морето беше истински ад. Шофьорите попадаха в огромни тапи някъде след Стара Загора и в най-добрия случай стигаха до заветния плаж след десетина часа. Четири години по-късно, през лятото на 2013-а, всичко това ще бъде само един лош спомен от миналото. Защото редовият софиянец ще се качва на колата си, ще минава караулката на "Църна Маца" и след 3 часа вече ще вижда морето. За пловдивчани този срок става под 2 часа, а за хората от Стара Загора и Сливен пътуването до морето ще е почти като това да отидат на вилата си.

А с какви очи ще гласуват против Бойко в Благоевград? Та съвсем скоро, благодарение на магистрала "Струма", те ще стигат до София за 40-50 минути, колкото някои столичани пътуват до работните си места ежедневно. Всъщност последните са все по-малко, защото метрото буквално промени живота на много хора. Та кой си е мислил, че е възможно да излезеш от вкъщи и след десетина минути да си на работното място? При това пътувайки в луксозни условия и на топло през зимата.

Разбира се, това са малка част от успехите, които постигна ГЕРБ за своя първи мандат. Никой не отрича, че в обществото има още много нерешени проблеми, а реалната икономика е изправена пред доста трудности. Но именно енергията, уменията и принципността, показани от Бойко Борисов са гаранция, че пътят напред ще продължи. И това трябва да бъде осъзнато от максимален брой наши сънародници. Които не се подвеждат по истеричните крясъци и инсинуациите на политиците, а виждат трезво с очите си напредъка на България. И затова трябва да гласуват "вот на доверие" на Бойко и неговите хора. За да може след още 4 години родината да намери мястото, което заслужава - в челните редици на обединена Европа.


P.S Материалът е публикуван на 4-ти декември 2012 г., но е актуален и днес


Платена публикация

Коментари

  1. Това не беше ли сайт "Анти-Бойко"?!? Какво стана и вас ли ви купиха? Всъщност какво питам, то си пише - Платена публикация. Жалко, много жалко. И вие се продадохте за жълти стотинки. Вярвах във вас, че поне от вас става нещо. Но уви, и вас ви купиха. ГОРЧИВО!

    ОтговорИзтриване
  2. ЗА КОЛКО СЕ ПРОДАДОХТЕ БЕ?????????

    ОтговорИзтриване
  3. КОЙ? КОЙ ВИ ПЛАТИ? КОЙ?

    ОтговорИзтриване
  4. Какво плюете бе, червени тролове? Това си е много добър сайт, в който най-сетне се появи и една статия за Боко! И аз не съм почитател на Боко Тиквата, ама поне започнаха да публикуват и по-различни статии. А и то си пише, че е платена публикация. Нали този сайт трябва по някакъв начин да се изхранва. Като много знаете, дайте някой лев на редакторите му и тогава роптайте. Хайде стига!

    ОтговорИзтриване
  5. Най-сетне една читава статия да се появи! Стига сте плюели по Бойко! Той е нашето бъдеще! Хайде бегайте червени тролове!

    ОтговорИзтриване
  6. ОТ БАТЕ ШУСИ: ХОРА, ОСЪЗНАЙТЕ СЕ! НАИСТИНА ЕДИНСТВЕНИЯ ШАНС НА БЪЛГАРИЯ Е ВТОРИ МАНДАТ ЗА БОЙКО И ГЕРБ. ТОЗИ ПЪТ ЩЕ БЪДАТ ПОПРАВЕНИ НЯКОИ ГРЕШКИ ОТ МИНАЛИЯ ПЪТ И ДЪРЖАВАТА НАИСТИНА ЩЕ ТРЪГНЕ НАГОРЕ. ЗАТОВА ГЛАСУВАЙТЕ САМО И ЕДИНСТВЕНО ЗА ГЕРБ НА 5 ОКТОМВРИ. ВТОРИ ШАНС МОЖЕ И ДА НЯМАТЕ...

    ОтговорИзтриване
  7. Последно КОЙ ПЛАЩА??

    ОтговорИзтриване
  8. Много правдива статия!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Фабрика в Холандия 3D ОТПЕЧАТВА 500 тона пържоли на месец

Фабрика в Холандия 3D отпечатва 500 тона пържоли на месец. Компанията Redefine Meat ще доставя немски ресторанти с отпечатани филета.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

В центъра на София задържат децата с автомати

В центъра на София полицаи задържат групи младежи, които са се събрали, за да се защитят от мигрантите. Част от тях са непълнолетни деца.

РАЗКРИТИЕ: Столична община тайно е подменила жълтите павета

От Столична община тайно са подменили традиционните жълти павета, като вече са поставени бетонни само оцветени в златист цвят, научи BGPravda. Така е премахната културна ценност за цяла София.