loading...

събота, 26 юли 2014 г.

Завръщането на Борисов и Доган – трагикомедията на протеста

Оставката произведе някакъв психологически ефект на облекчение за тези, които чакаха много дълго това да се случи, но тази оставка не решава нищо, каза д-р Николай Михайлов в интервю за предаването „Деконструкция" по БНР.

„Това, което става всъщност, е оттегляне на една власт, за да дойде друга, която по парадокс ще се яви консолидирана от тези протести, и второ - тези протести няма да се повторят в същия мащаб по никакъв начин, въпреки че има повод и основания тези протести да бъдат подновени с пълна сила, защото в т. нар. задкулисие нищо не е променено, каза той и добави: „Кабинетът „Орешарски" трябваше да си отиде, но в някакъв смисъл той беше лесна плячка за гражданския натиск.

С кандидатурата на Пеевски той извърши една зрелищна глупост, посегателство върху гражданското съзнание, което не можеше да си позволи по никакъв начин, но беше съвършено очевидно, че когато това правителство си отиде, ще дойде с ГЕРБ с неговия Бойко Борисов и както става ясно сега - и с ДПС. Следователно може да се каже, че по ирония протестите произведоха връщането на Борисов и Доган. Към това - евентуално Реформаторски блок, ако влезе в парламента", отбеляза д-р Михайлов.

Няма коментари :

Публикуване на коментар