loading...

петък, 4 юли 2014 г.

Диляна Гайтанджиева с емоционално обръщение:

Всеки прави своя избор, аз направих своя, защото не съм участвала и никога няма да участвам в този „пазар на журналисти“. Това написа в личния си профил във „Фейсбук“ журналиската Диляна Гайтанджиева.

„Колеги от Tв7, кого защитавате – за каква свобода говорите? Човекът, който се крие в Австрия или професионалисти, които нямат смелостта да застанат с лицата си и се крият за някакво въображаемо ръководство на Tв7. Аз излизам и казвам позицията си, направете го и вие, но с имената и лицата си, освен ако не сте част от „пазара“, призова Гайтанджиева бившите си колеги от телевизията във връзка с последните събития около медията.

„Познавам много от вас и мога да нарека всички ви приятели и професионалисти – защо допускате да ви използват, за пореден път едни страхливци!“, пише журналистката.

„Благодаря на всички за подкрепата! За мен значи много. Имаше много опити филмът „Пазар на терористи“ да бъде убит, но той беше излъчен въпреки опитите за цензура, в 23 ч. малко преди порното по TV1000 и някъде между рекламите за кремове за крака и обезкосмяване“, коментира Гайтанджиева по повод филма си за войната в Сирия и Ирак „Пазар за терористи“. Филмът разкрива актуалната ситуация в Близкия Изток и терористичните заплахи за България и Европа. Само на 2000 км от южната ни граница бойците от терористичната организация ISIL (Ислямска държава в Ирак и Леванта) обявяват своя ислямистка държава, която се управлява по законите на Шериата. Те са определяни като по-радикални дори от Ал Кайда, въпреки че изповядват нейната идеология.

В коментара си до своите онлайн последователи Гайтанджиева припомня и причините да напусне за пръв път телевизията преди няколко месеца.

„Напуснах Tв7 преди половин година, след като Цветан Василев (вероятно той, аз не получих обяснение за свалянето на материала ми) се намеси в редакционната политика на телевизията. Никога преди това мои разследвания не са били сваляни и аз напуснах, след като загубих подкрепата, която винаги преди това съм имала (искам да почертая – от Николай Бареков, докато ръководеше телевизията) да стигам докрай в разследванията си. Напуснах и България и от този момент нататък, както и за в бъдеще ще се занимавам само с международни теми от горещите точки по света. Предпочитам да отразявам войните по света, отколкото „свободата“ в България“, пише журналистката.

Няма коментари :

Публикуване на коментар