loading...

понеделник, 21 юли 2014 г.

ШОК: България щяла да стане част от Черния халифат на пророка Мохамед

Вече е решено България и Испания ще са първите страни в Европа, където ще се установи Черния халифат на пророка Мохамед. След постигането на пълна победа в Ирак сунитската групировка “Ислямска държава в Ирак и Леванта” (ИДИЛ) планира да създаде първия ислямски халифат в Европа, заяви  нейният фанатизиран водач Абу Бакр ал Багдади пред иранската агенция “Мехр”.

“След пълната победа на неговите поддръжници в Ирак ще дойде редът и на Европа, където подобен режим ще бъде създаден на територията на Андалузия”, както ислямистите наричат Испания, се казва в неговото изявление.

Според плановете на черните летящи джихадисти първата страна на Балканите, където ще се развее великото черно знаме, ще е България. Там те имали хиляди последователи, които чакали сигнал от своите водачи да се жертват в името на бога. Началната година за постигането на това е 2020 г.

Ал Багдади разкри плана си за управлението на бъдещия халифат, в който далите му клетва бойци ще се разпореждат с живота и имотите на европейците. Всеки от тях “е длъжен да завербува поне 10 души за поддръжници на ИДИЛ”, подчерта ръководителят на организацията. След това “ще създадем ислямски халифат във всяка европейска страна”, обеща той.

В края на миналия месец ИДИЛ обявиха създаването на халифат в завоюваните територии в Ирак и Сирия. Според известния ислямски теолог доктор Юсуф ал Кардауи обаче това не съответства на нормите на шериата, отбелязва ИТАР-ТАСС.

Ал Багдади се обявява за пряк наследник на пророка Мохамед. Той е изучавал исляма в Багдадския университет и се е сражавал в редиците на иракската партизанска армия. През 2005 г. е арестуван от САЩ, четири години по-късно е освободен по неизвестни причини и през 2010 г. оглавява това, което по-късно се превръща в “Ислямска държава в Ирак и Леванта”. Поддръжниците му са известни със зверствата си срещу мирните жители.

Сунитските джихадисти от „Ислямска държава в Ирак и Леванта” (ИДИЛ) начертаха карта на териториите, които трябва да попаднат под “черния флаг” и законите на шериата. В нея попада и земята на днешна България.

Обявената от джихадистите държава се описва като „най-значимото развитие на международния джихадизъм от 9/11″. Според експерти в представите на ислямистите към халифата ще бъдат включени всички мюсюлмани по света в страните, в които живеят.

Испания, която е била управлявана от мюсюлманите до края на 15 век, ще бъде част от халифата, също и страните от Балканите и част от Източна Европа, включително Австрия.

Според картата, публикувана в интернет, в халифата на ИДИЛ влиза Македония и всички страни от бившата СФРЮ, както и България, Румъния, Албания и Гърция.

7plus7.net

Няма коментари :

Публикуване на коментар