loading...

петък, 25 юли 2014 г.

Част от парите на ДАНС били в КТБ

Държавната агенция "Национална сигурност" от седмици е замразила дейността си към кота нула. Причината е, че са спрени всякакви командиовки на служители и агентите действат само в София, научи Фрог нюз от източници в службите. Но дори и в столицата те са неефективни, защото трябвало да се придвижват с градския транспорт или с личните си автомобили.

Причината е, че част от парите на агенцията са в Корпоративна търговска банка. Сред 3500-те служители имало недоволство срещу колегите им в МВР, които проведоха показни акции по задържане на "убийците" на Делян Пеевски под командването на Борислав Александров, шеф на отдел „Противодействие на престъпленията с висока обществена опасност", известен още с прякора Боби Г.за, които се оказаха тотален провал.

Отделно имало много недоволни агенти, защото били принуждавани от началството да скалъпват доказателства срещу невинни хора, само и само да им се вменяла някаква вина по аферата с КТБ. Някои дори отказвали да участват в "цирка" и били отстранени. Такъв е случаят с шефа на финансовото направление. Други излизали в болнични за дълго време.

Служители в агенцията вече се шегуват, че в официалния сайт на ДАНС нямало рубрика "Новини", защото като се изключат политическите поръчки, липсвала реална дейност.

frognews.bg

Няма коментари :

Публикуване на коментар