loading...

понеделник, 14 юли 2014 г.

Само в Bgpravda: Народът ни се прости със 7 млрд. лв.

Тези 3,5 млрд. лв. от КТБ, които по думите на прокуратурата са раздадени под формата на кредити без документи, до голяма степен са наши (народни) пари.

Все пак още от времето на тройната коалиция започна едно ударно съхранение на държавни пари в КТБ. Тази порочна практика беше премахната от служебното правителство на Марин Райков.

Тогава държавните предприятия бяха задължени да съхраняват максимум 25% от парите си в една банка. Така едно държавно предприятие трябва да работи с минимум четири трезора.

Сега обаче тези 3,5 млрд. лв. ще бъдат възстановявани от държавата, която ще трябва да съживи КТБ. Държавата ще върне сумата с държавни пари или казано по-просто с народните пари.

Излиза, че липсват 3,5 млрд. лв. държавни пари от КТБ, които ще бъдат върнати отново с държавни средства. Простота сметка показва, че народът ще се раздели не с 3,5 млрд. лв., а с цели 7 млрд. лв.

Да, не се знае, че липсващите или по-точно раздадените под формата на неясни кредити пари са изцяло от държавни средства в банката, но поне по-голямата част явно е от народната пара, защото там най-лесно и незабелязано се краде!

 са реално 7 млрд. лв. не вижда как толкова икономисти не се сетиха за това. Тези 3,5 млрд. лв. са от държавните пари налети в КТБ под формата на депозити, тоест наши пари, а сега ще трябва наново да бъдат захранени с наши пари - нови 3,5 млрд. лв. Така сметката набъбва до 7 млрд. лв.

д-р Николай Георгиев


Няма коментари :

Публикуване на коментар