Пропускане към основното съдържание

Само в Bgpravda: Народът ни се прости със 7 млрд. лв.

Тези 3,5 млрд. лв. от КТБ, които по думите на прокуратурата са раздадени под формата на кредити без документи, до голяма степен са наши (народни) пари.

Все пак още от времето на тройната коалиция започна едно ударно съхранение на държавни пари в КТБ. Тази порочна практика беше премахната от служебното правителство на Марин Райков.

Тогава държавните предприятия бяха задължени да съхраняват максимум 25% от парите си в една банка. Така едно държавно предприятие трябва да работи с минимум четири трезора.

Сега обаче тези 3,5 млрд. лв. ще бъдат възстановявани от държавата, която ще трябва да съживи КТБ. Държавата ще върне сумата с държавни пари или казано по-просто с народните пари.

Излиза, че липсват 3,5 млрд. лв. държавни пари от КТБ, които ще бъдат върнати отново с държавни средства. Простота сметка показва, че народът ще се раздели не с 3,5 млрд. лв., а с цели 7 млрд. лв.

Да, не се знае, че липсващите или по-точно раздадените под формата на неясни кредити пари са изцяло от държавни средства в банката, но поне по-голямата част явно е от народната пара, защото там най-лесно и незабелязано се краде!

 са реално 7 млрд. лв. не вижда как толкова икономисти не се сетиха за това. Тези 3,5 млрд. лв. са от държавните пари налети в КТБ под формата на депозити, тоест наши пари, а сега ще трябва наново да бъдат захранени с наши пари - нови 3,5 млрд. лв. Така сметката набъбва до 7 млрд. лв.

д-р Николай Георгиев


Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.