Пропускане към основното съдържание

Субсидиите на партиите да бъдат спрени

Председателят на сдружение "Азбукари" Цвета Кирилова, написа във Фейсбук коментар за финансирането на партиите. Публикуваме го без редакторска намеса:

Субсидиите на партиите да бъдат спрени. Партиите да се издържат от симпатизантите си. Не желая да давам пари от данъците си, които да издържат всички партии на клона. Той народът от беден по-беден, че и да издържа случайно попаднали в централите и парламента хора. Критерий - по прякор, с фалшиви дипломи, пенсионери, кръчмари, фризьори и т.н. Ако симпатизирам на една партия всъщност, защо съм длъжна да издържам и останалите.

Партиите трябва да спрат да чакат едни милиони от нашия джоб наготово и е време да започнат да развиват устойчивост със стопанска дейност. И разсъжденията, че така щели да станат зависими е тотална глупост. Те в момента получават огромни дарения от олигарси и техни подставени разклонения.

Значи, веднъж лапат от данъците ни милиони субсидия, веднъж от верните на партията, с предоставен членски внос, веднъж дарения. И най - интересното, че тези пари едва ли стоят под партийната възглавница. Питам, стоят ли тези пари на влог в банките за огромни лихви и знае ли някой - за какво и как партийните централи ги харчат? Не разбират ли, че не желая да финансирам всички партии, лапачи от джоба си. Бих могла в избора си да се огранича само до една партия.

Преди това обаче искам РАВЕН шанс за участие на партии и ГРАЖДАНСКИ СДРУЖЕНИЯ в изборите в България. Мажоритарни избори. Нова Конституция. Електронно правителство. Електронен парламент.
Електронно гласуване. Електронна администрация. Ценз за гласуване средно образование.

И понеже партиите вече тотално губят електората си, да вземат да измислят с какво да привлекат доверието обратно - стратегии, идеи, платформи, решения, планове. А не да се спасяват със соц. заповеди как зорлем да ида да гласувам за хора, които не виждам какво могат да ми дадат понеже капацитет нямат.

Не желая. Не мога да избирам от едно зло, по-голямо или по-малко. Или искаме да се оправим или продължаваме с простотията да се редим с откровено необразовани малцинства, незнаещи азбуката на една опашка. Мерси. Няма нужда.

Цвета Кирилова, Фейсбук

Коментари

Популярни публикации от този блог

Фабрика в Холандия 3D ОТПЕЧАТВА 500 тона пържоли на месец

Фабрика в Холандия 3D отпечатва 500 тона пържоли на месец. Компанията Redefine Meat ще доставя немски ресторанти с отпечатани филета.

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

В центъра на София задържат децата с автомати

В центъра на София полицаи задържат групи младежи, които са се събрали, за да се защитят от мигрантите. Част от тях са непълнолетни деца.

РАЗКРИТИЕ: Столична община тайно е подменила жълтите павета

От Столична община тайно са подменили традиционните жълти павета, като вече са поставени бетонни само оцветени в златист цвят, научи BGPravda. Така е премахната културна ценност за цяла София.