loading...

неделя, 15 юни 2014 г.

Субсидиите на партиите да бъдат спрени

Председателят на сдружение "Азбукари" Цвета Кирилова, написа във Фейсбук коментар за финансирането на партиите. Публикуваме го без редакторска намеса:

Субсидиите на партиите да бъдат спрени. Партиите да се издържат от симпатизантите си. Не желая да давам пари от данъците си, които да издържат всички партии на клона. Той народът от беден по-беден, че и да издържа случайно попаднали в централите и парламента хора. Критерий - по прякор, с фалшиви дипломи, пенсионери, кръчмари, фризьори и т.н. Ако симпатизирам на една партия всъщност, защо съм длъжна да издържам и останалите.

Партиите трябва да спрат да чакат едни милиони от нашия джоб наготово и е време да започнат да развиват устойчивост със стопанска дейност. И разсъжденията, че така щели да станат зависими е тотална глупост. Те в момента получават огромни дарения от олигарси и техни подставени разклонения.

Значи, веднъж лапат от данъците ни милиони субсидия, веднъж от верните на партията, с предоставен членски внос, веднъж дарения. И най - интересното, че тези пари едва ли стоят под партийната възглавница. Питам, стоят ли тези пари на влог в банките за огромни лихви и знае ли някой - за какво и как партийните централи ги харчат? Не разбират ли, че не желая да финансирам всички партии, лапачи от джоба си. Бих могла в избора си да се огранича само до една партия.

Преди това обаче искам РАВЕН шанс за участие на партии и ГРАЖДАНСКИ СДРУЖЕНИЯ в изборите в България. Мажоритарни избори. Нова Конституция. Електронно правителство. Електронен парламент.
Електронно гласуване. Електронна администрация. Ценз за гласуване средно образование.

И понеже партиите вече тотално губят електората си, да вземат да измислят с какво да привлекат доверието обратно - стратегии, идеи, платформи, решения, планове. А не да се спасяват със соц. заповеди как зорлем да ида да гласувам за хора, които не виждам какво могат да ми дадат понеже капацитет нямат.

Не желая. Не мога да избирам от едно зло, по-голямо или по-малко. Или искаме да се оправим или продължаваме с простотията да се редим с откровено необразовани малцинства, незнаещи азбуката на една опашка. Мерси. Няма нужда.

Цвета Кирилова, Фейсбук

Няма коментари :

Публикуване на коментар