Пропускане към основното съдържание

Всички политически реакции след правителствената драма

Поздравявам Станишев за смелата позиция, че призна загубите от изборите и като истински демократ счете, че народният вот е най-важен и трябва да има избори.
Така коментира от Вашингтон за „Фокус” лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов думите на соцлидера, че правителството трябва да подаде оставка незабавно след преодоляване на вота на недоверие и изборите да са през юли.

„Оттук нататък следват чисто прагматични неща, технологични срокове, консултации при президента и както виждате нито злорадствам, нито се радвам, защото финансовото-икономическо състояние на страната е катастрофа. Трябва да се съобразим с това, че е летен период и има отпуски, но ГЕРБ е готова за избори, така че когато президентът ги назначи - тогава”, допълни Борисов.

От ГЕРБ вече поискаха предсрочни парламентарни избори на 28 септември.

Бившият премиер каза още, че трябва много внимателно отговорните партии да проведат дебат по датата на изборите, но това ще го реши президентът.
Той призова след това да се помисли как биха могли през тези един-два месеца работа на служебното правителство то да бъде подкрепяно, за да започне незабавните реформи, които за втори път в една седмица ЕК казва, че трябва да бъдат направени.

„Вотът на недоверие на практика става безсмислен, но все пак ще се съобразя с Цецка Цачева какво ще ни предложи, тъй като няма смисъл да се продължава агонията на това правителство. Аз се съобразявам със законовите възможности”, допълни Борисов.

Той призова този парламент повече да не взима никакви решения, които касаят бъдещето.

Междувременно лидерът на ДПС Лютви Местан заяви на извънредна кратка пресконференция, че ако БСП е взела своето окончателно решение, коментарите са излишни, тъй като решава мандатоносителят. Той призова за консултации при президента.

Росен Плевнелиев свика Консултативния съвет за национална сигурност за вторник, 17 юни.

Реформаторският блок
"Последният ход на БСП и Станишев е да се опитат да вкарат изборите във време, в което българите да не гласуват. България е политизирана, българите свалиха правителство, нелегитимно от първия си ден и те ще гласуват, когато и да насрочим вота", коментира говорителят на Реформаторския блок и лидер на ДСБ Радан Кънев.

Той заяви, че са готови за избори, ще участват, когато и да са те и ще бият БСП.
Кънев се надява, че все пак гласуването ще е във време, в което повечето хора  не са в отпуск.

"Бързането на Станишев издава паника, опитват да избегнат служебно правителство. Станишев отвори Гранд каньон в БСП, очевидно е, че разцеплението на партията е драматично", заяви лидерът на "България на гражданите" Меглена Кунева, цитирана от партийния пресцентър.

„България без цензура“

"Г-н Станишев прави народа заложник на провалената си кариера и силното си его. Надявам се партията БСП да внесе мъничко разум и да овладее изключителните глупости, които прави нейният лидер. Избори през юли са технологично невъзможни и обслужват единствено интересите на ГЕРБ и ДПС", каза Николай Бареков, цитиран от пресцентъра на „България без цензура”.

Партията вече предложи дата за избори през октомври, но добавят, че са готови на компромис и за провеждане на вот в края на септември или началото на октомври, каквато позиция изрази президентът.

"За целта трябва партиите, членуващи в ЕП, да се съберем преди да е разтурен българският парламент и да обявим обща дата за предсрочни избори. Още веднъж завявам, че позицията на Станишев за избори през юли е идиотска, непремислена и изцяло обслужваща Бойко Борисов", смята Бареков.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Българите основават преди 17 000 г. първата държава на земята

I: Българите основават преди 17 000г. първата държава на земята-ИДЕЛ (ИТЕЛ)–конфедерация от седем арийски, финоугорски и алтайски племена, откъдето и името и (Иде-седем и Ел-племе). По късно тази държава получила и второ название на господстващия народ– Булгари, Бул-Възвишени и Ари-Свободни.