loading...

вторник, 10 юни 2014 г.

Президентът свиква КСНС във вторник

Ще свикам извънреден КСНС във вторник следващата седмица, заяви президентът на България.

"Искам да заявя на нацията, че се отнасям се много сериозно към своят ангажимент като държавен глава. Имам постоянен диалог и контакт с политическите лидери. Не мога да приема да се захвърлят с дати за изборите през медии.

Това, което ще направя, за да приключим на този етап по най-достойният начин и да покажем отговорно отношение и демократичен подход от българският политически елит към политическата и парламентарна криза това, което ще направя е да свикам КСНС това ще бъде извънреден КСНС, които планирам за следващата седмица във вторник", посочи още той.

По думите му КСНС е мястото, където всеки един от политическите лидери ще може да каже своите аргументи.

"Надявам се като резултат от този КСНС да имаме първо дата за избори, която е работеща както за политическите лидери така и за гражданите. Второ да имаме съгласие за процедура за избор на еврокомисар за България.

Трето да имаме съгласие за важни реформи, които не ни чакат и проблемни казуси, които не могат да бъдат отлагани – визирам "Южен поток", визирам спрените еврофондове по две оперативни програми, които могат да станат четири. От ЕК разбирам, че още две оперативни програми са на път да бъдат спрени – ОП "Транспорт" и ОП "Конкурентноспособност". Това е катастрофа за държавата в най-тежкия момент”, допълни Росен Плевнелиев.

Няма коментари :

Публикуване на коментар