loading...

неделя, 22 юни 2014 г.

Трета победа на народа срещу концесионерите

За трети път тази година заедно постигаме решение на съда в защита на народните интереси, а не на частните, съобщиха от сайта zazemiata.com.

Делото спечели Роман Кендеров – човекът, който пръв сам се изправи срещу държавната администрация след поредица от откази за разкриване на концесионните договори.

След примера на Роман, 800 българи (до този момент) също поискаха правителството да извади на светло пълните текстове на договорите за златните концесии на България. Припомняме, че по занижена оценка дотук българското общество е загубило над 30 милиарда долара от 1999-та година насам, поради това, че не държавата а частни фирми стопанисват металните находища. Оценката е на професорите геолози Детелин Дачев и Вълко Гергелчев, и техни колеги.

Според щателни геоложки изследвания, правени в течение на последните над 50 години, и сателитни снимки, през България минават едни от най-значимите златни и сребърни „жили“ в света. Българската земя е и най-богатата на ценния германий: допреди 25 години държавата ни е добивала над 70% от германия в света. Не е само германият – значителни количества платина, паладий, галий и още десетки скъпи метали се съдържат в рудата.

Съдия Славина Владова от Административен съд София-град за втори път постанови, че концесионерите нямат право да крият договорите. А българското правителство няма право да ги защитава.

Няма коментари :

Публикуване на коментар