Пропускане към основното съдържание

Скандалната истина: Коя е Моника Станишева?

„Бащата на Моника – журналист разхождаше гордо известния на всички ни факт, колко е близка дъщеря му с г-н Йосифов – шеф на Първа частна банка”, пише в спомените си дългогодишният редактор на в-к „Труд” Тошо Тошев. Любомир Янов – или Любо както го наричат, е любимият татко на Моника.

Той е известен сред гилдията като ляв журналист, голям бохем, остро перо и близък приятел на „Батето” Славков, най-вече като дружки на „чаша уиски“. Един от неговите разкази завършва така: „Алкохолът помага на патриотизма и човешките взаимоотношения“. Самата Моника споделя, че баща й обичал много компаниите и разпивките, затова къщата им била винаги пълна с много и весели хора. Той имал силно влияние над нея и бил основен фактор за възпитанието й. За майка си почти нищо не споделя освен, че симпатизира на СДС: „Моника, моята молба е винаги да имаш по три стола, защото от два стола се пада на земята, но от три – никога.“

Тя винаги се стараела да спазва тази повеля. Тошо Тошев в книга за събитията в България след преврата на 10-ти ноември 1989 г. пише: „Беше лятото на 1995 година. Върху моравата на Дипломатическия клуб в Горна баня гърмеше един от онези коктейли на вестник „Стандарт“, с които тогавашният му собственик Красимир Стойчев си мислеше, че стряска света. А на коктейла идваха много хора – журналисти и политици, останали в София артисти, хора от бизнеса”. Наближаваха избори, а клубът е чудесно място за събиране на информация. „Във вестника знаехме, че в БСП не са единни кой да бъде техния кандидат за кмет на София.

В Централата на партията не всички приемаха кандидатурата на Венцислав Йосифов – преуспяващ богат банкер и шеф на Първа частна банка (ПЧБ) който се „червенееше”. Богат банкер да бъде кандидат кмет на левицата – на „столетницата” – за много това беше голяма изненада. Но Венци Йосифов беше избраника на Александър Маринов – един от силните по това време в червената партия. Той ръководеше най-голямата организация на БСП – софийската. Маринов беше близък и с много от новите червени олигарси, повечето от които банкерът сам беше направил.

И разбира се Маринов надделя! За червените софиянци от БСП кандидатурата на банкера Йосифов стана съкровената им „Надежда“. „В този миг зървам Венци – „Надеждата“, който се е пльоснал на някакъв стол. С едната ръка е гушнал чаша с „Чивъс ригал“ – много скъпо уиски, виждайки до краката му преполовена бутилка. Венцислав Йосифов губи на балотажа кметските избори в София. По-млада от него с 24 години Моника е уверена , че ще го оплете, прелъсти и обсеби със своя чар и обаяние, защото е тласкана от неутолима жажда към парите му. Съблазнителната и хитра Моника успява да разведе стария банкер, въпреки че той от брака си има две големи деца. Тя забременява и също му ражда дете, а след време и друго. Двете им деца носят техните имена – Венцислав и Моника. И чак след пет години тя се омъжва за богатия банкер Йосифов. Тогава той все още е на върха в банкерския бизнес.

След забременяването тя напусна журналистиката и се отдава на охолен семеен, но безбрачен живот. След няколко години „щастие“ с далече по-стария от нея банкер, бракът й тръгва надолу, защото ръководената от мъжа й банка също върви натам. Вече са тръгнали слухове, че тя тайно се среща с един млад, високо поставен в партийната йерархията на БСП политик. През май 2007 г. пред „Фрогнюз“ по повод слуховете за тайната й връзка със Сергей Станишев макар и да знае, че лъже Моника убедено казва: „Самата аз чух някакви подобни слухове, но ви уверявам, че минават границата на абсурдното. За търсачите на сензации бих съобщила, че преди дни съпругът ми стана щастлив дядо на внучка София, която е рожба на дъщеря му от първия брак.

Аз пък станах баба, макар че съм на 35 години“. Моника лъже, че „за никакъв развод не може и дума да става, тъй като отношенията и чувствата между нея и съпруга й са все така силни, каквито са били в началото на връзката им”. А срещите й с червения лидер се държат в строга тайна повече от година. Моника е дчула, че обкръжението й я възприема като „класическа златотърсачка за парите на стария банкер и, че те са били единствената й цел” но на нея не й пука, защото тя е над тези клюки. Влюбеният банкер дори я праща да учи право и икономика в Оксфорд, въпреки възникналите проблеми, които има вече с разклатената банка. „Върнах се от Англия заради него и защото го обичах и хич не ме интересуваше дали той има или няма банка” – лъже отново Моника. А как ще обясни това, че като съпруга на банкера, в банката тя ще изпълнява функциите на надзорник по чл. 68, докато мъжът й е следствен. Това определено говори, че тя е наясно с парите и игрите на мъжа си в голямата частна банка.

Шокиращата светска новина на 2011 г. е вестта, че лидерът на БСП – Сергей Станишев очаква бебе, от видната вече дама Моника Йосифова. „Двойствеността ми тежеше. Още повече, когато вече очаквахме бебе със Сергей”, изповядва се Моника за своята нова любов – пак „голяма риба”, пред журналистката Цветана Пешунова. През 2000 г. банкерът Йосифов е арестуван и обвинен в икономически престъпления и дълги години води дела за доказване на невинността си, които го съсипват психически. Създадената през 1990 г. ПЧБ още от зараждането си е свързана с „червените” парите на ръководни кадри от БСП и бившия комсомол. Банката бързо получава известност, че лесно раздава кредити, дори и без покритие, но на определени лица – на първо място висши партийни деятели на БСП.

Проблемите на банката са причинени най-вече от раздаването на необезпечени кредити. Въпреки това тя се задържа доста дълго на финансовия пазар, опирайки се на огромните си активи. Сред тях е и колекцията от безценни картини на български класици, която потъва загадъчно незнайно къде. Не е изключено хитрата Моника да има дял в това. По внушение на висши партийни кадри от БСП, проф. Вълчев нарежда БНБ да рефинансира ПЧБ, за да я спаси от кризата. В нея се наливат 40 милиарда лева, при курс около 40 лева за долар – над 1 млрд. долара. Въпреки това, в момента на затварянето й частната банка има недостиг от около 7 млрд. лева. Какви огромни суми – кредити от много банки, полученото рефинансиране от БНБ, десетките хиляди депозити и влогове на фирми и граждани – всичко това е раздадено от Йосифов и екипа му на червените големци, които стават милионери.

На 16 май 1996 г. Управителният съвет на БНБ иска от съда да обяви в несъстоятелност Първа частна банка и Минералбанк. Чак през 2000-та година Йосифов се жени за далече по-младата от него Моника Янова, с която е живял от 1995 г. без брак с две родени от нея деца. След фалита, бившият банкер е съсобственик на шест фирми според данните на БУЛСТАТ: „Синеморец 92″ ООД, „Слав- 93″ ООД, „Лидинг“ ООД, „ВЕМ-94″ ООД, „Приваконс“ ООД и „Сълковспорт“ ООД, а не се знае с какви суми се е облагодетелствал. Наивно е да смятаме, че хитрата Моника е излязла суха от морето с пари. Това е брачната снимка на Моника и Венци, а дядо Любо щастлив държи внучката си – първото дете на Моника. Тошо Тошев споделя в книгата си за случайната среща в хотел „Радисън” с биввшия вече банкер Йосифов: „Този отсреща не е ли Венци Йосифов, казвам аз на Димитър Луджев, с когото се срещахме от време на време в хотела, за да си обменяме информация?

Питам аз и гледам един самотен човек, седнал в глухия ъгъл на „Радисън“, който гледа вглъбено пред себе си, а там няма нищо, само някаква чаша и кутия цигари. Не се случи и някой да мине и да поздрави бившия основател и бос на голямата някога Първа частна банка. Сега Венци Йосифов беше един рухнал, самотен и отчаян човек, седнал в глухия ъгъл на „Радисън“. Няма го вече наперения банкер на най-голямата в историята на България частна банка – Венцислав Йосифов! Не малка вина за това носи и Моника, която го използва когато беше богат и го напуска щом падна от банковия връх. И Моника побърза да хване в мрежата си нова„любов” – нова още по – голяма „риба“ – премиерът Сергей Станишев. Големият вече играч Моника иска да ни убеди, като ни лъже пак, че е сполетяна от голяма беда! „Имах много финансови затруднения” – казва тя и затова трябваше да си намеря работа.

Регистрира пиарска агенция „ПР енд медиа” и бързо успява да спечели доверието на ръководството на БСП. През 2006 г. Моника вече е ангажирана в изборния щаб на президента Първанов. Само за няколко месеца тя успява да се наложи на пазара и бързо се издига сред най-силните в ПР-а фирми от бранша. Нейни колеги твърдят, че само през 2006 г. тя е спечелила от големи клиенти между 8 и 10 млн. лв. Фирмата на Моника е предпочетена да води кандидат – президентската кампания на Първанов, отстранявайки дори силния конкурент Алгафари, използван тогава от БСП .

С връзки тя поема също ПР-а на три министерства. Възлагат й да се грижи и за имиджа на „Кремиковци”, на банки и на известни фирми. „Медиапул” обвинява фирмата на Моника че е получила хонорара си от 2,25 млн. лева за кандидат-президентската кампания на Първанов, чрез формално спечелен конкурс по „Комуникационна стратегия” на Министерството на финансите, с министър Пламен Орешарски. Откога още датира“любовната връзка“, игрите и далаверите на Орешарски с БСП. Това сигурно не е първия път, когато Моника все още Йосифова изпира пари на червената”столетница”, чрез фиктивни договори с ръководената от нея фирма. Тя отрича категорично тези твърдения, но пак лъже. Защото две от фирмите, които са участвали в надпреварата, са завели дела срещу непрозрачния начин на провеждане и определяне на победителя в конкурса.

Според запознати в бранша, под натиск съдът на първа инстанция се произнесъл в полза на Моника, а после делото се потулва. А ето и някои от многото далаверите на Станишев и Моника Йосифова с лобиста Хохегер, преди още тя да е станала Станишева. След брака им, комбините с признатия международен мошеник Хохегер са много и големи. Австрийският лобист Петер Хохегер е получил 1.5 млн. евро по два договора за „чистене“ имиджа на България, а половината от сумата се е върнала обратно в страната към подизпълнителя – агенцията на Моника Йосифова „ПР медия“. През август 2006 г. Пловдивският панаир сключва договор за 500 хил. лв. с фирмата на австрийския лобист Хохегер без прилагане на Закона за обществените поръчки.

Негов подизпълнител е отново фирмата на Моника Йосифова. „Двойствеността ми тежеше. Още повече, когато вече очаквахме бебе със Сергей”, казва Моника Йосифова, пред журналистката Пешунова. Както и с банкера Йосифов, Моника обвързва Станишев, забременявайки много преди да е сключила брак. Тя е жена с усет и безпогрешен инстинкт както към мъжете, така и към парите. Обезпечена добре от брака си с възрастния банкер Йосифов, още преди да се разведе с него, тя успява да хване друга още „по – голяма риба“ – млад известен политик, партиен лидер и премиер – Сергей Станишев.

noligarh.com

Коментари

Популярни публикации от този блог

РАЗКРИТИЕ: Менте доценти ни правят зъбите

За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински университет-София, съобщи сайтът „Народ“. В статията се твърди, че те преписват един от друг текстове от дисертациите си и ги публикуват преведени на английски език в чуждестранни списания, като ги представят за собствени научни трудове.

Пуснаха порно клип с Дебора от Стара Загора (18+)

В телегран група е пуснато кратко порно клипче с Дебора от Стара Загора.

Пуснаха гола снимка на интернет звездата Стела Павлова

Появи се гола снимка на интернет звездата Стела Павлова. Бившата половинка на Сандев позира без горнище и приковава мъжкото внимание.

САМО В BGPRAVDA: Страховит секс скандал в зъболекарските и преподавателските среди

Сн. е илюстративна За разкрита незаконна схема за израстване в академичната кариера на   определени лица от Факултета по дентална медицина към Медицински   университет-София,

Омбудсманът откри нарушения в Столична община и Столичен инспекторат

Омбудманът е открил нарушения свързани с чистотата на София от страна на Столична община и контролния орган в лицето на Столичен инспекторат.